Jam priskiriamas 24 minučių įrašas būtų jo pirmasis per septynis mėnesius, kurių metu „Islamo valstybei“ buvo suduoti keli smūgiai Irake ir Sirijoje.

AFP neturėjo galimybių patvirtinti, kad tame įraše tikrai kalba A.B.al Baghdadi, bet girdimas balsas, kaip atrodo, atitinka ankstesnius jo įrašus.

Taip pat neaišku, kada tas įrašas buvo padarytas, tačiau jame užsimenama apie 34 šalių koaliciją prieš IS, apie kurią Saudo Arabija paskelbė gruodžio 15-ąją.

„Neseniai jie paskelbė apie koaliciją, ... klaidingai vadinamą „islamiška“, ir paskelbė, kad jos tikslas yra kovoti su kalifatu“, – sako kalbėtojas įraše, kuris buvo išplatintas tarp IS remiančių „Twitter“ vartotojų.

„Jeigu ši koalicija būtų islamiška, ji paskelbtų pergalę ir padėtų Sirijos žmonėms“, – sako jis.

Jis taip pat paragino Saudo Arabijos piliečius „sukilti prieš atskalūnus tironus ir atkeršyti už savo žmones Sirijoje, Irake ir Jemene“.

A.B.al Baghdadi savo įrašuose nuolat užsipuola Saudo Arabijos karalystę.

Naujausiame savo pranešime jis apkaltino Saudo Arabijos valdytojus surengus antskrydžių kampaniją prieš šiitų husių sukilėlius Jemene, tik tam, kad įtiktų Vakarams.

A.B.al Baghdadi taip pat pažadėjo atakuoti Izraelį ir sakė, kad IS „nė akimirkai nepamiršta Palestinos“.

„Greitai, greitai, Dievui leidus, jūs išgirsite mudžahidų žingsnius ... Su kiekviena diena artėjame prie jūsų“, – sakė jis.

Prie šio įrašo, regis, nebuvo pridėta stenogramų įvairiomis kalbomis, kaip ankstesnių A.B.al Baghdadi garso įrašų atvejais.

A.B.al Baghdadi pirmuosius ir paskutinius kartus viešai pasirodė 2014 metų vasarą, Irako mieste Mosule, kurį yra užėmusi IS.

JAV surengė 17 antskrydžių

Pentagonas paskelbė, kad per Kalėdas JAV surengė 17 antskrydžių prieš „Islamo valstybę“ (IS) Irake ir Sirijoje, praneša „The Associated Press“.

IS kovotojus, infrastruktūrą ir transporto priemones puolė naikintuvai, bombonešiai ir bepiločiai lėktuvai. Anot Pentagono, JAV Gynybos departamento, – penki antskrydžiai įvykdyti Sirijoje, o 12 – Irake.

Taikytasi į IS tunelius, sprogmenų gamybos vietas, tiltus ir priešakines pozicijas. Visi JAV lėktuvai įvykdę užduotis grįžo saugiai.

Oro smūgiai buvo operacijos „Įgimtas ryžtas“, nukreiptos prieš IS, dalis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (230)