"Atrodo, kad kai kurie jų planavo įvykdyti pagrobimus, tarp jų - vieno magistrato teisėjo su žydiškai skambančia pavarde", - sakė šaltinis.

Kitas šaltinis patvirtino, kad taikiniu turėjo tapti vienas magistrato teisėjas žydas iš Liono miesto Prancūzijos centriniame regione.

Prancūzijos Centrinės vidaus žvalgybos valdybos (DCRI) vadovas Bernard'as Squarcini šeštadienį sakė, kad penktadienį areštuoti asmenys yra Prancūzijos piliečiai, dalyvavę "kolektyviniuose, į karinius panašiuose apmokymuose, ir susiję su smurtiniu, religiniu mokymu".

Pasak jo, kai kurie areštuoti asmenys priklauso įtariamai ekstremistų grupuotei "Forsane Alizza" ir dalyvaudavo dažasvydžio žaidimuose.

Mohamedas Achamlane'as
"Forsane Alizza" lyderis Mohamedas Achamlane'as pirmadienį buvo pervežtas į Paryžių, kur stos prieš teroristinių bylų magistrato teismą, jau pratęsusį 15 kitų penktadienį areštuotų islamistų sulaikymą.

Pagal Prancūzijos kovos su terorizmu įstatymus, įtariamuosius galima laikyti keturias dienas - iki antradienio.

Trys iš 19 penktadienį areštuotų asmenų jau buvo paleisti, o likusiems vėliau antradienį gali būti pateikti kaltinimai. Paryžiaus prokuroras Francois Molins’as antradienį maždaug vidurdienį turi surengti spaudos konferenciją.

Įtariami kovotojai buvo sulaikyti per antiteroristinius reidus skirtinguose Prancūzijos miestuose, savaitė po to, kai "al Qaeda" kovotoju pasiskelbęs Mohamedas Merah nužudė septynis žmones ir buvo nušautas policijos.

Prancūzijos opozicija kritikavo televizijos kamerų buvimą areštų metu, nes tuos reportažus galima vertinti kaip didinančius dešiniųjų prezidento Nicolas Sarkozy galimybes būti perrinktam šio mėnesio rinkimuose.