Apie tai Ukrainos radijo eteryje pranešė Trostianeco meras Jurijus Bova, praneša „Ukrinform“ .

„Belkos kaime radome cheminio ginklo liekanų. Tai zarinas ir kitos medžiagos. Radome ampulių. Dabar tuo užsiima Ukrainos saugumo tarnyba. Galbūt užpuolikai norėjo šį chemikalą pataikyti arba Kyjive, arba Poltavoje, arba kituose miestuose“, - sakė jis.

Kalbėdamas apie situaciją Trostjaneco mieste, meras taip pat pažymėjo, kad per okupacijos mėnesį Rusijos kariai pastatė daug savo vėliavų, užminuota daug kapinių, miško želdinių, parkų teritorijų, administracinių objektų.

Dabar Trostjaneco mieste kasdien išminavimo darbus atlieka dvi grupės: viena iš Valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos, kita – iš kariuomenės. Jie kasdien išvalo naujas teritorijas, tačiau vis dar yra pavojingų vietų, kai kurie laukai tiesiog užversti sprogstamaisiais daiktais.

Ukrainos gynybos ministerija įspėjo apie naujų Rusijos cheminių atakų grėsmę visam pasauliui ir paragino ukrainiečius bei Vakarų valstybes neatsipalaiduoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją