Incidentas įvyko skrydžio iš Majamio į Argentinos sostinę Buenos Aires metu. Pranešama, kad 28 metų urugvajietis banko darbuotojas Pablo Moreira koja numušė vieną durų panelę, reikalaudamas pasimatyti su lėktuvo kapitonu. Įsisiautėjęs keleivis jau buvo beįsigaunąs į lakūnų kabiną, tačiau jį įveikė lėktuvo įgula ir kiti keleiviai.

Pasak kitų šaltinių, lėktuvo vadas atidarė duris, pamanęs, jog į jas beldžiasi kažkas iš įgulos narių. Po kelių sekundžių įsisiautėjęs keleivis pradėjo mušti lakūnus, ir šiems teko sustabdyti mušeiką keliais priešgaisrinio kirvuko smūgiais.

Pranešama, kad "United Airlines" atstovai jau pranešė apie įvykį Federaliniam tyrimų biurui (FTB). Šis incidentas gerokai išgąsdino kitus keleivius ir, turint galvoje pernai rugsėjo 11 dieną įvykdytus teroro išpuolius JAV, gali sukelti naują susirūpinimą dėl keleivinių lėktuvų reisų saugumo.

Šiuo reisu iš viso skrido 142 keleiviai ir 15 įgulos narių. Lėktuvui nusileidus, P.Moreira buvo suimtas. Pasak Argentinos atstovų, vėliau ketvirtadienį jis bus nuskraidintas atgal į JAV, kur jį apklaus Floridos valstijos prokuroras.

Kiti šaltiniai praneša, kad nusileidus P.Moreira buvo paguldytas į ligoninę dėl galvos sužeidimų ir, paskutiniais duomenimis, yra stabilios būklės.

Vienas lėktuvo keleivių CNN pranešė, kad P.Moreira "kung fu" stiliumi spyrė į lakūnų kabinos dureles, ir jam pavyko dalinai pralaužti apatinę durų pusę. Tačiau viduje buvę lakūnai kirvapente trenkė jam į galvą, ir "viskas aplink buvo sukruvinta".

"United Airlines" pranešė, kad lakūnų kabinos durys po rugsėjo 11-osios įvykių buvo sutvirtintos metaliniais virbais, ir tai neleido P.Moreirai sukelti pavojaus lėktuvo skrydžiui.

FTB atstovė spaudai Majamyje pranešė, kad lėktuvas išskrido iš šio miesto maždaug vidurnaktį, o incidentas įvyko apytikriai po penkių valandų, skrendant virš Brazilijos.

Pranešama, kad pats P.Moreira "apgailestauja, kad taip padarė, ir prisipažino prieš sėsdamas į lėktuvą gėręs viskį". FTB pranešimu, P.Moreirai gali būti pateikti kaltinimai dėl "trukdymo lėktuvo įgulai".