Moters teigimu, pagrobėjai ją nugabeno į Gazą pro vartus, kelionės metu ji nusibrozdino kūną, taip pat jai buvo sunku kvėpuoti.

Y. Lifshitz pridūrė, kad nors Izraelio Vyriausybė išleido milijardus pasienio gynybai, tai nė kiek nesukliudė „Hamas“ įsiveržti į šalį.

Jos dukra Sharone padėjo mamai papasakoti baisiuosius potyrius. Ji patvirtino, kad mamą išsivežė ant motociklo, mušė lazdomis. Paskui Y. Lifshitz teko keletą kilometrų žingsniuoti šlapia žeme.

Sharone paminėjo „didžiulį požeminių tunelių tinklą“, kuris priklauso „Hamas“. Šiuos tunelius jį palygino su „voratinkliu“. Anot Sharone, „Hamas“ kovotojai pasiėmė mamos laikrodį ir brangenybes dar kelionės į Gazos Ruožą metu.

Yocheved Lifschitz

Kai Y. Lifshitz nulipo nuo motociklo, ją sutikę žmonės pasakė, kad „tiki Koranu“, todėl jos neskriaus. Y. Lifshitz ir dar 24 įkaitus nuvedė į tunelius, kurių grindis jį apibūdino kaip „minkštas ir šlapias“.

Maždaug po dviejų trijų valandų penki žmonės iš kibuco Nir Oz buvo nuvesti į atskirą patalpą. Joje buvo sargybinių, felčeris ir daktaras.

Y. Lifshitz teigimu, patalpoje, kurioje buvo laikoma su kitais belaisviais, buvo švaru. Įkaitai miegojo ant čiužinių tuneliuose po Gaza, kas dvi tris dienas juos aplankydavo gydytojas. Ji pridūrė, kad kiekvienam iš penkių jos grupės narių buvo priskirtas sargybinis.

Pagrobėjai „viskuo pasirūpino“, taip pat atvedė moterų, kurios išmanė „moterų higienos“ reikalus. Kol buvo laikomi tuneliuose, belaisviai gaudavo valgyti sūrio ir agurkų. Sharone pridūrė, kad tą patį valgė ir „Hamas“ kovotojai.

Kalbėdama apie kitus „Hamas“ belaisvius, Y. Lifshitz mano, kad „šioje istorijoje taškas bus padėtas tik tada, kai sugrįš visi pagrobti asmenys“.

Pirmadienį Gazos Ruožą valdanti „Hamas“ pranešė, kad paleistos dar dvi moterys, pagrobtos Izraelyje per spalio 7 d. išpuolius.

Yocheved Lifschitz

Palestiniečių islamistų grupuotės karinis sparnas pranešė, kad dvi vyresnio amžiaus moterys Yocheved Lifshitz ir Nurit Cooper buvo paleistos dėl „įtikinamų humanitarinių“ priežasčių, tarpininkaujant Katarui ir Egiptui. Pasak Izraelio žiniasklaidos, jų vyrai vis dar yra nelaisvėje tarp daugiau nei 200 „Hamas“ paimtų įkaitų. Per tris dienas dabar jau paleistos iš viso keturios moterys.

Vaizdo įraše – stebėtojus sutrikdęs momentas

Egipto televizijos stoties „Alqahera News“, artimos žvalgybos tarnyboms, vaizduose buvo matyti, kaip dvi moterys lipa į greitosios pagalbos automobilius, viena padedama greitosios pagalbos medikų. Paskui abi moterys parodytos gulinčios ant neštuvų atskiruose greitosios pagalbos automobiliuose, apsuptos medicinos darbuotojų.

Paviešintuose vaizduose, be kita ko, matyti, kad Y. Lifshitz paspaudė ranką vienam iš „Hamas“ užpuolikų, likus vos kelioms akimirkoms iki to, kai buvo palydėta į greitosios pagalbos automobilį, kuris nuvežė ją atgal į Izraelį.

Žurnalisto paklausta, kodėl paspaudė ranką teroristui, Y. Lifshitz teigė, kad nelaisvėje su ja elgtasi gerai, o kiti įkaitai taip pat buvo geros būklės.

Sharone savo ruožtu komentavo, kad toks mamos gestas jos visiškai nenustebino, – esą tai puikiai atspindi, kokia yra jos mama.

Penktadienį buvo paleistos dvi amerikietės, motina ir dukra Judith ir Natalie Raanan, „Hamas“ karinis sparnas taip pat minėjo humanitarines priežastis ir Kataro bei Egipto pastangas.

Yocheved Lifschitz

Pirmadienį Izraelis padidino patvirtintą įkaitų skaičių iki 222 žmonių, jie buvo išvežti į Gazos Ruožą, kai ginkluoti „Hamas“ teroristai kirto sieną ir užpuolė kibucų bendruomenes, miestus ir karines bazes pietų Izraelyje, nužudė 1 400 žmonių. Izraelis atsakė Gazos Ruožo bombardavimais, taikomasi į objektus, susijusius su „Hamas“. „Hamas“ vadovaujama sveikatos priežiūros institucija teigia, kad per oro antskrydžius žuvo jau daugiau nei 5 tūkst. žmonių.

Įkaitai, tarp jų kūdikiai, vaikai, nėščios moterys, kariai ir daug užsienio piliečių, yra didžiausia Izraelio Vyriausybės problema. Kariuomenė taip pat pranešė, kad pastarosiomis dienomis per kelis sausumos reidus į Gazą buvo rasta kūnų, jie išvežti iš Izraelio ir išmesti. Kariuomenės atstovas Danielis Hagari pirmadienį sakė, kad per naktį surengtus pėstininkų ir tankų reidus į Gazos Ruožą buvo siekiama „aptikti ir gauti bet kokios informacijos apie įkaitus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)