Apie tai praneša „Ukrinform“, remdamasi „Energoatom“ informacija.

„Vakar į Zaporožės AE atvyko 11 civilių iš Rosatomo (Rusijos valstybinės energetikos korporacijos „Rosatom“ – red. past). Tarp jų buvo įvardytas Balakovo AE vyriausiasis inžinierius Olegas Romanenka ir Rostovo AE remonto vyriausiojo inžinieriaus pavaduotojas Ivanas Malachovas. Pasak šios grupės atstovo, jie buvo pasiųsti įvertinti branduolinės ir radiacinės saugos po stoties apšaudymo ir užgrobimo, taip pat padėti remontuoti“, – sakoma ataskaitoje.

Pažymima, kad „Rosatom“ atstovai atvyko ir todėl, kad Ukrainos vadovybė ir Zaporozės AE darbuotojai atsisako bendradarbiuti su Rusija.

„Tuo pat metu kitas okupantų atstovas, prisistatęs „karinės-civilinės administracijos“ vadovu, sakė, kad tai yra Rusijos Federacijos teritorija, ir taip bus amžinai, o Zaporožės AE jau priklauso koncerno „Rosatom“ valdymo sistemai“, – rašoma „Ukrinform“.

„Ukrinform“ pridūrė, kad NNEGC „Energoatom“ vadovas Petras Kotinas jau anksčiau sakė, kad Rusijos valstybė, turinti „Rosatom“, vienijančią kelis šimtus agresoriaus šalies branduolinės pramonės įmonių, ypač atominės elektrinės, dalyvauja Zaporožės atominės elektrinės užgrobime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją