Įprastai Rusijos gynybos ministerija kiekvieną dieną pateikia situacijos fronte apžvalgą, kurią rengia 57 metų I. Konašenkovas. Jų metu aptariama „specialioji karinė operacija“, kaip Rusija vadina savo karą prieš Ukrainą. I. Konašenkovą Rusijos žiniasklaida vadina „specialiosios karinės operacijos veidu“.

Kaip skelbia nuo 2021 metų veikianti tyrimų svetainė „Agentstvo,“ paskutinį vaizdo įrašą Rusijos gynybos ministerijos atstovas ministerijos „Telegram“ kanale įkėlė rugsėjo 1 dieną. Nuo tada atnaujinimai pateikiami tik rašytine forma.

Priežastys, kodėl tarsi į vandenį dingo I. Konašenkovas, neskelbiamos.

„Agentstvo“ akcentuoja, kad I. Konašenkovas seniau jau buvo dingęs keturioms dienoms iš eilės, bet šis atvejis – ilgiausias, kai nepateikia informacijos apie situaciją Ukrainoje.

Kaip skelbia vietos naujienų portalas 116.ru, I. Konašenkovas nuo 2017 metų vadovavo Rusijos gynybos ministerijos informacijos ir komunikacijos departamentui, o 2022 metų birželį prezidento dekretu jam buvo suteiktas generolo leitenanto laipsnis.

„Agentstvo“ pažymi, kad I. Konašenkovas informacijos pateikė ir birželio 24 dieną, kai „Wagner“ lyderis Jevgenijus Prigožinas pabandė įvykdyti maištą prieš Kremlių, reikalaudamas gynybos ministro Sergejaus Šoigu ir generalinio štabo vado Valerijaus Gerasimovo atstatydinimo.

I. Konašenkovas įtrauktas tiek į Ukrainos, tiek į Europos Sąjungos sankcijų sąrašą. Kyjivas teigia, kad jis „atsakingas už manipuliacijas informacija ir dezinformacijos skleidimą apie Rusijos karinius veiksmus Ukrainoje“.

Praeitą savaitę „Agentstvo“ pranešė, kad V. Putinas nurodė skelbti Ukrainos kontrpuolimo, vykstančio jau ketvirtą mėnesį, nuostolius. Skelbta, kad Rusijos prezidentas per spaudos konferenciją apie Kyjivo kontrpuolimą tepasakė vos vieną sakinį, nors anksčiau leisdavosi į ilgas diskusijas apie Ukrainos tariamai patiriamus nuostolius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)