D. Trumpo advokatų teigimu, šiai bylai galioja JAV Konstitucijos pirmoji pataisa, užtikrinanti žodžio laisvę JAV. Tačiau teisėjas Scottas McAfee ketvirtadienį šį argumentą atmetė, remdamasi teismo dokumentais pranešė JAV žiniasklaida.

„Net aukšto rango politikų kalbos, susijusios su visuomenei rūpimais klausimais, nėra atleidžiamos nuo baudžiamojo persekiojimo, jei įtariama, kad jomis skatinama nusikalstama veika“, – savo sprendimą paaiškino S. McAfee.

Jo teigimu, tik prisiekusiųjų teismas galėtų nustatyti, ar D. Trumpo ir kitų kaltinamųjų pareiškimai buvo padaryti iš nusikalstamų paskatų.

D. Trumpui ir dar keliems asmenims Džordžijoje yra iškelta byla dėl mėginimo šioje valstijoje panaikinti 2020 m. prezidento rinkimų rezultatus.

Tuomet šis respublikonų partijos atstovas pralaimėjo demokratui Joe Bidenui ir mėgino atgaline data pakeisti rinkimų rezultatus, darydamas spaudimą tokių valstijų, kaip Džordžija politiniams vadovams ir federalinei valdžiai.

Pareiškus oficialius kaltinimus, kai kurie buvę D. Trumpo partneriai su prokuratūra sudarė susitarimą, pripažindami savo kaltę. 77-erių D. Trumpas tikisi lapkritį laimėti prezidento rinkimus ir sugrįžti į Baltuosius rūmus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją