Vėliau paaiškėjo, kad vienas už per didelį išorinį patrauklumą deportuotų vyrų yra Dubajaus gyventojas Omaras Borkanas Al Ghala. Bet kokiu atveju, jis buvo tas, kuris atkreipė pasaulio dėmesį, kai savo „Facebook“ paskyroje pasmerkė šariato gvardijos, pasirūpinusios, kad gražuoliai būtų deportuoti, veiksmus, skelbia lenta.ru.

Dorybės propagandos komitetas – tai ne išgalvota žinyba, figūruojanti šiuolaikinio rašytojo antiutopijoje. Anaiptol. Tai reali organizacija, veikianti Saudo Arabijoje. Jai paklūsta šariato gvardija – speciali religinė policija, stebinti, kad visi šalyje vykstantys renginiai visiškai atitiktų islamo normas. Nustatytą tvarką kaip nors pažeidę žmonės (pavyzdžiui, iššaukiančiai apsirengę ar vartojantys alkoholį) gali būti sulaikomi.

Būtent taip šariato policininkai antroje balandžio pusėje pasielgė su vyrais, iš Jungtinių Arabų Emyratų atvykusiais į Rijade vykusį liaudies ir religinės kultūros festivalį. Negana to, jie buvo ne tik sulaikyti, bet ir deportuoti iš šalies. Oficiali deportavimo priežastis – pernelyg patraukti kultūrinio renginio dalyvių išvaizda. Islamo tvarkos sergėtojų manymu, svečiai buvo tokie gražūs, kad vietinės moterys galėjo juos įsimylėti, o tai tikrai nepageidautina.

Kažin ar šariato gvardija galėjo nuspėti, jo trijų gražuolių deportavimo iš šalies operacija (bent jau vienam iš jų) turės toli gražu ne pačias liūdniausias pasekmes. Akivaizdu, kad policininkams tai visiškai nerūpėjo – jiems buvo svarbu atlikti savo darbą, rūpinantis Saudo Arabijos damų dvasine būsena.

Šariato gvardijos poelgis ne tik kad buvo pastebėtas, bet ir sulaukė didelio viso pasaulio žiniasklaidos dėmesio. Praėjus kelioms dienoms po arabų deportavimo socialiniame tinkle „Facebook“ atsirado fotografo, modelio, aktoriaus ir poeto Omaro Borkano Al Ghalos įrašas, kuris vėliau buvo pašalintas. Vyras įdėjo nuorodą į naujieną apie gražių vyrų deportavimą ir parašė, kad apie tai kalba visas pasaulis.

Prie Omaro Borkano Al Ghalos jog būtent šio įrašo autorius ir yra vienas tų, kurie buvo išvaryti iš liaudies kultūros festivalio. O kadangi pats Dubajaus gyventojas to nepaneigė, nuo to laiko taip ir manoma, kad būtent Omaras Borkanas ir tapo griežtosios Saudo Arabijos šariato gvardijos auka. Kitų dviejų gražuolių likimas nieko nebejaudino. Patys jie apie save nieko nepranešė.

Omaras Borkanas Al Ghalas
O štai Omaras Borkanas tapo tikra žvaigžde. Lyg koks eilinis katinas-superžvaiždė „Facebook“ jis surinko beveik milijoną pasekėjų. Vėliau visų pripažintas gražuolis įsitaisė tinklalapį, sulaukė tūkstančių gerbėjų palaikymo ir pradėjo dalinti nesibaigiančius interviu.

Kalbėdamas su žurnalistais gražuolis arabas nepavargsta kartoti, kad dėmesys jam yra labai malonus, ypač jeigu jo sulaukia iš moterų. Omaras Borkanas tvirtina, kad dabar jį pažįsta gatvėje ir prašo nusifotografuoti. Be to, naujai iškepta įžymybė su savo gerbėjais palaiko ryšį socialiniuose tinkluose. „Kasdien sulaukiu tūkstančių pranešimų!“ - žavisi gražuolis arabas.

Žurnalistų paklaustas apie romantiškus santykius jis atsakė, kad šiuo metu su niekuo nesusitikinėja ir vis dar ieško „idealios princesės“. O kol jos nerado, 25 metų fotografas ir poetas mėgaujasi nesibaigiančias maloniais dailiosios lyties gerbėjų laiškais bei dovanomis. Neseniai viena jų gimtadienio proga gražuoliui padovanojo „Mercedes“ G55. „Nepažįstu šios moters. Pas mane tiesiog atvažiavo, paprašė pasirašyti dokumentus ir pasakė, kad nuo šiol mašina – mano. Tiesiog nuostabu!“ - džiūgavo gražuolis arabas, kurio išvaizda Saudo Arabijoje atsidūrė už įstatymo ribų.

Reikia pažymėti, kad modelis iš Dubajaus mėgaujasi sėkme ne tik asmeniniame gyvenime. Skandalingas išvarymas iš Saudo Arabijos atnešė jam ir profesinių dividendų. Omaras Borkanas pradėjo sparčiai kopti karjeros laiptais, jau spėjo sudalyvauti keliose naujose fotosesijose, tarp jų ir surengtoje siekiant palaikyti Saudo Arabijos moterų teises. Jis taip pat nusifilmavo trumpametražėje juostoje „51“, kurios aikštelėje taip pat darbavosi aktorius Navidas Negahbanas, išgarsėjęs seriale „Valstybės saugumas“ („Homeland Security“).

Matyt nenorėdamas būti dar iš kur nors išvarytu, Omaras Borkanas Al Gala kartu su savo tėvais ir broliais jau spėjo persikelti į Kanadą. Naujoje vietoje jis jau neblogai įsitaisė ir adaptavosi. Bent jau taip galima suprasti skaitant jo susižavėjimo kupinus interviu. Ko šiuose interviu nėra, tai patvirtinimo, kad jis iš tiesų buvo vienas iš tų trijų, kurie buvo išvaryti iš Rijade vykusio kultūrinio renginio.