„Atlikau netikėtą specialiosios paskirties dalinių parengties vykdyti operatyvines taktines užduotis patikrinimą“, - socialiniame tinkle „Instagram“ rašo jis. 

„Matome, kad aplink Rusiją susiklosčiusi nepalanki situacija. Bet kuriuo metu pareigūnas turi būti pasirengęs ir turėti visą būtiną įrangą“, - patikino jis. 

Kaip rašo newsru.com, anot R. Kadyrovo, buvo patikrinta, kaip kariniam daliniui sekėsi vykdyti imituotą teroristinius aktus atlikti mėginančios nusikaltėlių grupuotės likvidavimą. Visų pirma R. Kadyrovas tikrino kovotojų turimą amuniciją; ginklus, neperšaunamas liemenes ir kuprines. Jis papasakojo ir parodė, kaip turi atrodyti pilna ekipuotė ir pabrėžė, kad sudėtingoje situacijoje gyvybę išgelbėti gali kiekviena smulkmena. Be to, R. Kadyrovas patikino, kad jėgos struktūrų kovotojai privalo skirti pakankamai dėmesio savo sveikatai. 

Vėliau kariai, vadovaujant R. Kadyrovui, specialiųjų transporto priemonių kolonoje pajudėjo į kalnuotą miško vietovę, kur pagal paruoštą scenarijų slėpėsi teroristai. Operacijos dalyviams buvo paruošta kliūčių distancija, o ginklų naudojimo ir strategijos parengimo instruktažą pravedė pats R. Kadyrovas. 

„Užblokavę nurodytą plotą kariai ėmėsi piktadarių neutralizavimo. Kai buvo gautas signalas dėl įvykdytos užduoties pagrindinės grupės ėmėsi vietos patikrinimo“, - įvykdytos operacijos detales atskleidė R. Kadyrovas. 

Jis pabrėžė, kad karių parengimas vykdomas sėkmingai. R. Kadyrovas priminė, kad pasaulyje auga Rusijoje uždraustos „Islamo valstybės“ grupuotės įtaka, todėl čečėnų jėgos struktūrų pareigūnai turi padaryti viską, kad pavojui būtų pasipriešinta. 

Tarptautinės žmogaus teisių gynimo organizacijos ir opozicijos atstovai ne kartą atkreipė dėmesį į tai, kad R. Kadyrovas Čečėnijoje yra sukūręs „valstybę valstybėje“, kur galioja savotiška tvarka, įstatymai, o Vidaus reikalų ministerijos struktūros ir kariuomenė paklūsta asmeniškai jam. Čečėnijos lyderio R. Kadyrovo „vasalų kariuomenei“ daug dėmesio skirta dokumentiniame filme „Šeima“, kurį sukūrė Michailo Chodorkovskio vadovaujama nevyriausybinė organizacija „Atvira Rusija“.