BBC skelbia, kad taip pareiškė jo brolis Mohamedas Abdeslamas, duodamas interviu Prancūzijos televizijai „BFM“.

„Būtų daugiau aukų, jei būčiau tai padaręs. Laime, aš negalėjau“, – taip esą S. Abdeslamas pasakė savo broliui M. Abdeslamui po jo apsilankymo kalėjime, leisdamas suprasti, kad buvo planuota sužaloti daugiau žmonių.

Šiuo metu S. Abdeslamas yra Belgijos kalėjime, kur laukia, kol bus perkeltas į Prancūziją.

„Jis čia užaugo, mokėsi – jis visiškai normalus vaikinas“, – anksčiau Belgijos televizijai „RTL“ iš jų namų Belgijoje pasakojo M. Abdeslamas.

Belgijos policija jį buvo sulaikiusi su dar keliais įtariamaisiais, tačiau netrukus paleido.

„Niekas iš mūsų nieko nežinojo. Nei mes, nei mūsų šeima. Jie yra dideli, suaugę vaikinai. Juk neklausiame, ką jie ketina daryti, kaskart, kai jie išeina iš namų“, – aiškino M. Abdeslamas.

„Esame smarkiai sukrėsti dėl to, kas nutiko. Sužinojome apie tai tuo pačiu metu, kaip ir jūs. Ir negalime nė akimirką patikėti, kad kuris nors iš mano brolių susijęs su tomis atakomis“, – Mohamedas, kuris yra savivaldybės darbuotojas, sakė praėjus kelioms valandoms po jo paleidimo.

„Be abejo, galvojame apie aukas, apie jų šeimas. Tačiau turit suprasti, kad taip pat turime motiną, turime šeimą ir kad jie išliks, kad ir kas būtų nutikę, jos vaikai“, – pridūrė M. Abdeslamas.

„Esu vienas iš brolių, bet jokiu būdu nesu susijęs su tuo, kas įvyko penktadienį, (lapkričio) 13-ąją“, – pabrėžė jis.

DELFI primena, kad S. Abdeslamas yra pagrindinis lapkričio 13-osios teroro aktų Paryžiuje, kurių metu žuvo 130 žmonių, įtariamas organizatorius.