Tai trečiadienį per spaudos konferenciją Ukrainos žiniasklaidos centre pranešė Donecko srities karinės administracijos vadovas Pavlo Kyrylenka, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

„Šiose gyvenvietėse likę žmonės evakuojami. Jie jau nuvežti į vietą, kur jiems teikiama medicininė ir psichologinė pagalba, parūpinama reikiamų maisto produktų. Iš viso evakuota 30 asmenų iš minėtų gyvenviečių ir dar vienas neįgalus žmogus“, – sakė srities vadovas.

Jis pažymėjo, kad šiems žmonėms, kurių dauguma yra vyresnio amžiaus, jau paruoštos vietos ilgalaikiam buvimui už regiono ribų. Mat srityje nėra nė vienos gyvenvietės, kurioje gyventojų gyvybei ir sveikatai negrėstų pavojus.

„Nėra kalbos – kas nori išvažiuoti, kas nenori, visus paimame ir evakuojame. Pirmiausia evakuojame į tam tikrą stabilizavimo punktą regiono teritorijoje, kur jiems suteikiama pagalba, o paskui – už srities ribų“, – patikslino P. Kyrylenka.

Pasak jo, iki 2022 metų vasario 24 d. nurodytų gyvenviečių teritorijoje Donecko srities Volnovachos rajone gyveno ne daugiau kaip 700 žmonių.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Ukrainos kariuomenė Donecko srityje 2023 metų birželio pradžioje iš okupantų rusų išvadavo Blagodatnės, Storoževės, Neskučnės ir Makarivkos kaimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją