Apie tai sekmadienį jis rašė savo „Telegram“ kanale.

Anot D. Medvedevo, Rusijos okupantai, bandydami atremti mitinio „kolektyvinio priešo“ kontrpuolimą, esą, ne tik gina „Rusijos žmones ir mūsų žemę“, bet ir „užkardo pasaulinį konfliktą“.

„Įsivaizduokite, kad Ukrainos banderovcų puolimas palaikant NATO baigiasi sėkme, ir jie atsiėma dalį mūsų žemių, tai mums tektų įgyvendinti Rusijos prezidento 2020 metų birželio 2 dienos įsakymą dėl branduolinio ginklo panaudojimo. Kito pasirinkimo paprasčiausiai nebus. Todėl mūsų priešams belieka melstis už mūsų kovotojus. Nes tik jie neleidžia įsiliepsnoti branduoliniam konfliktui“, – sako D. Medvedevas.

2014 metais Rusija okupavo Krymą ir dalį Donecko bei Luhansko sričių. 2022 metų vasarį Rusijos Federacija pradėjo didelio masto atvirą įsiveržimą į Ukrainą, perėmė dalį Chersono ir Zaporižios sričių.

2022 metų spalio 5 dieną Rusijos Federacijos prezidentas V. Putinas pasirašė įsakymą dėl užimtų Luhansko, Donecko, Zaporižios ir Chersono sričių teritorijų įtraukimo į Rusijos Federacijos sudėtį. Tokiu būdu okupuotą Krymą ir minimas teritorijas Rusijos Federacija laiko savo dalimi.

Ukrainos pajėgos per savaitę išlaisvino daugiau kaip 14 kvadratinių kilometrų šalies pietuose ir rytuose

Bachmuto ruože Ukrainos gynybos pajėgos per savaitę išvadavo iš okupantų rusų du kvadratinius kilometrus, o pietuose – daugiau kaip 12 kvadratinių kilometrų teritorijos.

Kaip rašo „Ukrinform“, Ukrainos gynybos ministro pavaduotoja Hanna Maliar tai pranešė „Telegram“ kanale.

Pareigūnės duomenimis, pagrindinės įsibrovėlių pastangos tebėra sutelktos Kupiansko, Lymano, Bachmuto, Avdijivkos ir Marjinkos kryptimis, tęsiasi sunkūs mūšiai.

Praėjusią savaitę šiomis kryptimis įvyko daugiau kaip 170 Ukrainos gynybos pajėgų ir Rusijos kariuomenės mūšių.

Bachmuto ruože įsibrovėliai praėjusią savaitę iš visų jėgų bandė sustabdyti Ukrainos puolimą, tačiau gynybos pajėgos pamažu stūmėsi į priekį.

„Prie Bachmuto iš viso išlaisvinti 37 kvadratiniai kilometrai. Per savaitę išvaduoti 2 kvadratiniai kilometrai", – sakė viceministrė.

Pietuose Ukrainos gynybos pajėgos tęsia puolamąją operaciją Melitopolio ir Berdiansko kryptimis.

Zaporižios srities Mala Tokmačkos – Robotynės kryptimi pasiekta laimėjimų, Ukrainos kariai įsitvirtina pasiektose pozicijose.

„Išvaduotos teritorijos plotas pasiekė 204,7 kvadratinio kilometro. Per savaitę jis padidėjo 12,6 kvadratinio kilometro“, – pareiškė H. Maliar.

Šiose teritorijose tęsiami išminavimo darbai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)