Šis reikalavimas paskelbtas ministerijos svetainėje.

„Reikalaujame, kad Turkijos vadovybė nedelsdama imtųsi priemonių ir suimtų A. Çeliką bei jo bendrininkus ir patrauktų juos baudžiamojon atsakomybėn už rusų piloto nužudymą, taip pat už dalyvavimą kariniuose veiksmuose neteisėtos ginkluotos grupuotės pusėje užsienio valstybės teritorijoje“, – rašo Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

Be to, Maskva pareikalavo, kad Ankara pakomentuotų jo interviu laikraščiui „Hurriyet“ – vienam iš didžiausių Turkijos leidinių.

Teigiama, kad jis yra buvusio Kebano miesto mero sūnus ir kariniuose veiksmuose dalyvauja jau apie dvejus metus. Interviu A. Çelikas pasakoja apie save ir aiškina, kaip buvo įvykdyta ataka prieš rusų pilotus, kurie katapultavosi iš numušto lėktuvo.

„Jie prieš penkias minutes apmėtė mus bombomis“, – sako jis ir pabrėžia, kad per rusų įvykdytus išpuolius žuvo labai daug Sirijos turkomanų.

SU-24 Rusijos–Turkijos pasienyje buvo numuštas lapkričio 24 dieną. Pilotas Olegas Peškovas žuvo nuo šūvio iš žemės, o šturmanas Konstantinas Murachtinas išgyveno, bet jo gelbėjimo operacijos metu žuvo Aleksandras Poznyčius.

Atsakomybę už jų nužudymą prisiėmė Sirijos turkomanai.

Prieš incidentą Turkija išsikvietė Rusijos ambasadorių aptarti Rusijos pajėgų vykdomą Sirijos turkomanų, protestuojančių prieš Sirijos vyriausybę, bombardavimą.