Šalies pareigūnai mano, kad trys teroristai savižudžiai yra Rusijos, Uzbekistano ir Kirgizijos piliečiai, į Turkiją iš IS būstinės Sirijoje – Rakos miesto – atvykę prieš mėnesį. Iš Sirijos jie atsivežė diržus su sprogmenimis, kurie buvo susprogdinti teroro išpuolio metu.

Turkijos vyriausybė sako, kad užpuolikai išsinuomojo butą Stambulo Fatiho rajone, kur buvo rastas vieno jų pasas. Šis išpuolis „buvo ypač detaliai suplanuotas su IS lyderiais“, tvirtina šaltiniai.

Turkijos policija Fatiho rajono gyventojams rodė nuotraukas bei vaizdo įrašus su įtariamais užpuolikais, kurie, manoma, įvykdė teroro išpuolį Stambulo oro uoste. Vienas vyras, kuriam buvo parodytos nuotraukos ir vaizdo įrašai, mano, kad šie vyrai gyveno jo nuomojamame bute. Jis prisipažino esąs šokiruotas, nes galimai išnuomojo savo butą teroristams.

Šalia minėtojo buto turįs garažą Mustafa Elsanas patvirtino, kad jis matė rūkančius pirmame namo aukšte žmones, tačiau užuolaidos dažniausiai buvo užtrauktos.

Tame pačiame name gyvenusi moteris, nenorėjusi atskleisti savo vardo, sakė, kad likus kelioms dienoms iki teroro akto Stambulo oro uoste, namo laiptinėje buvo juntamas cheminių medžiagų kvapas. Keletas kaimynų teiravosi jos, ar name nebuvo dujų nuotėkio.