Mergaitės vardu Luz Milagros (antrasis vardas išvertus iš ispanų kalbos reiškia „stebuklas“) būklė stabili, jai įvestas vamzdelis maitinimui ir padedama kvėpuoti siekiant išvengti nuovargio, pareiškė Resistencijos vaikų ligoninės direktorius Juanas Mario Jacobassi.

Penkių mėnesių mergaitė, nešama motinos Analios Bouter, pietrytinėje Argentinos dalyje esančią ligoninę paliko apie vidurdienį. Luz Milagros vis dar silpna, todėl namuose ir toliau bus rūpinamasi ja panaudojant specialią įrangą.

Mergaitė gimė balandžio 3 dieną – trimis mėnesiais anksčiau nustatyto laiko. Tada ji svėrė vos 780 gramų. Naujagimę apžiūrėję medikai konstatavo, kad ji gimė negyva.

Po dvylikos valandų mažosios tėvai nuvyko į morgą atsisveikinti su savo dukra ir neteko amo pamatę, kad ji vos vos juda. Kadangi mažylė visą tą laiką buvo laikoma morge šaldytuve, motina prisimena, kad mažoji buvo padengta kažkuo panašiu į šerkšną.

Iš pradžių tėvai ketino pavadinti atžalą Lucia Abigail, tačiau po šio įvykio pakeitė savo nuomonę ir dukrai davė Luz Milagros vardą.