„Norėtume šiek tiek didesnio vokiečių supratimo mūsų politinei situacijai“, – Vokietijos laikraščiui „Bild“ pareiškė užsienio reikalų ministras Witoldas Waszczykowskis. Lenkija esą suvokia, kad Vokietijos „balsas Europos chore yra labai svarbus“.

Vokiečiai turėtų savęs paklausti, ko jie tikisi iš Lenkijos, sakė ministras. „Ar jums Lenkija reikalinga tik kaip buferinė zona su Rusija? Kaip pigios darbo jėgos tiekėja? (...) O gal mes, lenkai, nepaisant visų ekonominių dydžio skirtumų, esame Vokietijos partneriai, bent jau sprendžiant problemas mūsų Europos dalyje?“ – interviu sakė W. Waszczykowskis.

Ministras taip kalbėjo po griežtos Briuselio kritikos ir pareiškimo apie debatus Europos Komisijoje dėl teisinės valstybės padėties Lenkijoje.
„Mes tik norime savo valstybę išgydyti nuo keleto ligų, kad ji vėl galėtų sveikti“, – taip Lenkijos diplomatijos vadovas teisino skubos tvarka priimtą naują žiniasklaidos įstatymą.

Juo remiantis, visuomeninių radijo ir televizijos stočių vadovus ateityje tiesiogiai skirs arba atšauks vyriausybė. Tai dar labiau paaštrino ir taip įtemptus santykius tarp ES ir naujosios Lenkijos vyriausybės.