Penktadienį Wojciechas Skurkiewiczius Lenkijos radijui sakė, kad grupuotė „Wagner“, padėjusi į Ukrainą įsiveržusiai Rusijai ir dabar, po nesėkmingo maišto prieš Rusijos karinę vadovybę, esanti Baltarusijoje, gali rengti iš Baltarusijos teritorijos priešiškas operacijas prieš Ukrainą ir galbūt Lenkiją bei Lietuvą.

„Esame įsitikinę, kad jie ten ne tam, kad atsipalaiduotų, o kad vykdytų suplanuotas operacijas į pietus prieš Ukrainą ir galimai į vakarus prieš Lenkiją bei į šiaurę prieš Lietuvą“, – sakė W. Skurkiewiczius.

Jis ypač perspėjo, kad tokių provokacijų gali padaugėti prieš NATO viršūnių susitikimą, vyksiantį Lietuvos sostinėje Vilniuje liepos 11–12 dienomis.

Remdamasis lenkų žvalgybos šaltiniais, W. Skurkiewiczius sakė, kad šiuo metu Baltarusijoje yra mažiausiai 8000 „Wagner“ kovotojų, ir perspėjo, kad jų skaičius artimiausiu metu gali išaugti.

Trečiadienį Lenkijos valdančiosios partijos „Teisė ir teisingumas“ (PiS) lyderis Jaroslawas Kaczynskis pareiškė, kad Lenkija reaguoja į grupės „Wagner“ buvimą Baltarusijoje stiprindama savo gynybą rytuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją