„Jūs tikriausiai juokaujate?! Londono meras Sadiqas Khanas sako, kad teroristiniai išpuoliai – gyvenimo dideliame mieste dalis“, – parašė JAV prezidento Donaldo Trumpo sūnus ir pridėjo 2016 metų rugsėjo mėnesio nuorodą iš britų dienraščio „The Independent“.

Jis ėmėsi cituoti straipsnį, kuriame S. Khanas kalbėjo po sprogdinimo Niujorko „Chelsea“ rajone. D. Trumpas jaunesnysis Londono mero žodžius suprato neteisingai. Londono meras nenorėjo pasakyti, kad terorizmas neišvengiama gyvenimo dideliame mieste dalis – jis sakė, kad „pasirengimas atremti terorizmą“ gyvenimo dideliame mieste elementas.

„Tai reiškia, kad reikia būti budriems, reikalinga policija, palaikanti ryšį su bendruomene, būtinos pasirengusios saugumo tarnybos, taip pat svarbu keistis idėjomis ir dalintis patirtimi“, – 2016 metais

„The Independent“ citavo S. Khano žodžius kitam britų dienraščiui „Evening Standard“.

„Man asmeniškai nėra nieko svarbiau už Londono žmonių saugumą. Noriu būti tikras, kad visos iki vienos žinybos, susijusius su mūsų miesto apsauga, nepristigs lėšų ir žinių, būtinų reaguojant atakos atveju“, – kalbėjo Londono meras.

Nemažai britų užsipuolė D. Trumpą jaunesnįjį ir apkaltino neteisingai interpretuojant Londono mero žodžius tokių šiurpių įvykių fone.

The New York Times“ pabandė susisiekti su JAV prezidento D. Trumpo sūnumi ir paprašyti komentaro, tačiau jis su žurnalistais bendrauti nepanoro ir elektriniu paštu atsakė: „Neketinu komentuoti kiekvieno savo pasisakymo socialiniame tinkle „Twitter“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)