„Evakavome 60-70 proc. Bachmuto kolekcijų. Ypatingas dėmesys buvo skiriamas archyvo, kuris buvo saugomas kraštotyros muziejuje, evakuacijai, kad ateityje istorikai galėtų studijuoti Donecko srities istoriją apskritai ir konkrečiai Bachmuto istoriją“, - sakė V. Točena.

Ji priminė, kad iš visos Donecko srities buvo evakuoti eksponatai iš 17 muziejų. Vis dėlto V. Točena pridūrė, kad šiandien Ukrainoje nėra saugių vietų, kur būtų galima eksponuoti kolekcijas. „Mes net neatskleidžiame, kur laikome savo kolekcijas“, – pabrėžė ji.

Šiuo metu Ukrainoje galioja draudimas rengti parodas. „Kai tik bus gautas leidimas, žinoma, rengsime parodas, turime ką parodyti (...) Turėjome nuostabių kolekcijų Kramatorsko, Slaviansko, Bachmuto muziejuose (...) Esu tikra, kad viskas grįš į Donecko sritį“, – sakė V. Točena.

Pasak Bachmuto mero Oleksijaus Revos, dabar iš Bachmuto likę tik griuvėsiai ir pelenai, nes užpuolikai tiesiog nušlavė miestą nuo žemės paviršiaus. Po daugelį mėnesių trukusių karo veiksmų visa Bachmuto infrastruktūra visiškai sunaikinta, neišliko nei vienas pastatas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją