Leidinio duomenimis, kariai ir orlaiviai bus dislokuoti Vokietijos karinių oro pajėgų bazėje Špangdalyje. Čia kariai ir lėktuvai turi pasilikti iki vasario pabaigos.

Šiomis priemonėmis siekiama sustiprinti operaciją „Atlantic Resolve“, kurios metu vyksta NATO sąjungininkų oro pratybos. Jomis siekiama pagerinti veiksmų suderinamumą.

„Tai dar vienas būdas padidinti JAV karinių oro pajėgų dalyvavimą Europoje ir mūsų sąjungininkams parodyti, kad saugumas Europoje yra mūsų prioritetas“, - sakė JAV karinių oro pajėgų vado pavaduotojas Europoje ir Afrikoje Tomas Džonsas.
Pasibaigus pratyboms Vokietijoje, lėktuvai pasuks į Rytų Europos šalis.

Kaip skelbiama JAV Gynybos departamento tinklalapyje, operacija „Atlantic Resolve“ („Atlanto ryžtas“) siekiama pademonstruoti „nekintantį JAV atsidavimą kolektyviniam saugumui ir įtikinti sąjungininkes bei NATO partneres, kad Amerika yra ištikima taikai ir stabilumui regione (Europoje – aut. past.) Rusijos įsiveržimo į Ukrainą kontekste“.

Vykdant šią operaciją, 2015 metais Jungtinės Valstijos NATO šalyse ir Rytų Europoje planuoja dislokuoti apie 150 tankų bei šarvuotų transporterių. Balandžio pabaigoje į Rytų Europą jau atvyko apie 600 JAV sausumos pajėgų karių, dalyvaujančių pratybose įvairiuose poligonuose. Be to, regione yra amerikiečių aviacija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (957)