Buvo reikalaujama, kad Madonna sumokėtų beveik 28 milijonus skaičiuojant litais „homoseksualumo propagandos“ žalai padengti, tačiau teisėjas ieškinį atmetė.

Buvusioje imperijos sostinėje dainininkė jai nedalyvaujant buvo teisiama už tai, kad tariamai pažeidė vasarį priimtą drakonišką religinį įstatymą, draudžiantį homoseksualumo propagandą tarp nepilnamečių.

Grupė konservatyvių pažiūrų Rusijos aktyvistų pateikė 28 mln. skaičiuojant Lt dydžio ieškinį moralinei žalai, kurią dainininkė esą padarė savo komentarais, išsakytais rugpjūtį Sankt Peterburge vykusiame koncerte, padengti. Teisme nedalyvavusi ir neatstovaujama Madonna tada pasisakė prieš šį įstatymą, pagal kurį vėliau pati buvo apkaltinta. Koncerte ji paragino žiūrovus „parodyti meilę ir supratingumą homoseksualų bendruomenei“.

Teisėjas Vitalijus Barkovskis atmetė ieškinį dėl moralinės žalos kompensacijos vos po mažiau nei valandą trukusių svarstymų ir nurodė aktyvistams padengti atsakovų teismo išlaidas.

Rusijoje homofobija itin įsišaknijusi, todėl 54 metų Madonnos komentarai vasarą surengtame koncerte sulaukė pasipiktinimo reakcijos. Minėtame koncerte atlikėja taip pat išreiškė paramą trims įkalintoms feminisčių grupės „Pussy Riot“ narėms.

Tada ministro pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Rogozinas Madonną pavadino „moralizuojančia kekše“ ir pridūrė: „Arba nusiimk savo kryžių, arba užsimauk kelnaites“.