Kaip praneša BBC, trečiadienį vyksta antroji O. Pistriaus (26 m.) bylos nagrinėjimo diena.

Trečiadienį teisme kaltintojai sakė, jog, liudininko teigimu, iš sportininko namų tarp 2 ir 3 valandos nakties sklido „konfliktą primenantys riksmai“.

Kaltinamojo advokatai atkreipė dėmesį, kad vieno liudininko parodymai kelia abejonių, nes jis gyvena apie 600 m nuo O. Pistorius namo. Vėliau pareigūnai patikslino, kad liudininkas gyvena arčiau - maždaug 300 m atstumu.

Atletas anksčiau buvo sulaikytas dėl užpuolimo namuose

Pasak policijos pareigūno, atletas jau ir anksčiau buvo pakliuvęs į teisėsaugos akiratį.  Jis buvo sulaikytas dėl užpuolimo namuose, trečiadienį teismo posėdyje dėl jo paleidimo už užstatą liudijo vienas policijos pareigūnas.

„Jo namuose buvo incidentas, kai jis, manau, buvo sulaikytas dėl užpuolimo“, - sakė pareigūnas Hiltonas Botha.

„Negaliu prisiminti tikslios datos ar laiko“, - sakė jis ir pridūrė, kad O.Pistorius anuomet nebuvo apkaltintas.

Prokurorai: mergina buvo apsirengusi, o O.Pistorius - su protezais

O. Pistorius teigia iki pat šaudymo momento kietai miegojęs ir esą jokio konflikto tarp jo ir merginos nebuvo. Antradienį jis teigė šovęs į vonios duris, už kurių stovėjo R. Steenkamp, nes pamanė, kad kažkas įsibrovė į namus.

Kaltintojai abejoja tuo, nes bent jau auka nusikaltimo metu buvo apsirengusi. Teisme trečiadienį liudijo ir pirmasis į incidento vietą atvykęs pareigūnas – vyriausiasis tyrėjas H. Botha. Jis sakė į sportininko namus atvykęs 4.15 val. ryto vietos laiku ir pamatęs ant pirmojo aukštų grindų gulinčią negyvą R. Steenkamp.  Mergina mūvėjo baltus šortus ir vilkėjo juodą liemenę, kūnas buvo apdengtas kruvinais rankšluosčiais.

R. Steenkamp buvo pašauta į dešinę galvos pusę, dešinį klubą ir dešinę alkūnę, teisme sakė vyriausiasis tyrėjas. Pareigūnas taip pat sakė, jog kulkos buvo paleistos pakreipus ginklą žemyn, tad galima tvirtinti, jog nusikaltimo metu O. Pistorius buvo su kojų protezais.

Pats sportininkas tvirtina buvęs be jų – tad jautėsi itin pažeidžiamas, bet prokurorai sako, jog kaltinamas tikrai buvęs su protezais. Šis faktas leidžia dar tvirčiau teigti, jog merginos žmogžudystė buvo suplanuota.

Kruvina kriketo lazda - prasimanymas?

Pietų Afrikos Respublikos (PAR) policija trečiadienį paskelbė, jog nebuvo jokių ženklų, kad O. Pistorius fiziškai smurtavo prieš savo merginą prieš ją nušaudamas, nors buvo pranešimų apie kruviną kriketo lazdą, rastą sprinterio namuose.

Detektyvas H. Botha  per teismo posėdį dėl O.Pistoriaus paleidimo už užstatą sutiko su bėgiko advokatu Barry Rouxu, kuris sakė, jog "nebuvo jokių užpuolimo ženklų ir jokių ženklų, kad ji gynėsi nuo užpuolimo".

Savaitgalį žiniasklaida buvo pranešusi, jog tyrėjai prabangiuose O.Pistoriaus namuose Pretorijoje, kuriuose praėjusį ketvirtadienį buvo nušauta manekenė R. Steenkamp, rado kruviną kriketo lazdą.

Rado steroidų, neteisėtą ginklą ir užuominų apie ketinimus sprukti

Vėliau H.Botha sakęs, jog policijos pareigūnai sportininko miegamajame aptiko dvi pakuotes vyriško hormono testosterono ir švirkštų.

Gynyba aiškino, kad rastas testosteronas - nedraudžiami augaliniai preparatai, kuriuos naudoja daug atletų.

H. Botha teisme sakė, jog atvykus į nusikaltimo vietą O. Pistorius namuose jau buvo sportininko advokatas ir brolis. Namie buvo aptikta USB atmintinė, kur rasta duomenų apie sportininko sąskaitas užsienio bankuose, tad yra rimta rizika, kad sportininkas gali pasprukti.

„Mums nereikia dar vienos Dewani bylos“, - sakė pareigūnas, užsimindamas apie Shrieno Dewani bylą. Vyras šiuo metu yra Jungtinėje Karalystėje, kur siekia užginčyti norą jį perduoti Pietų Afrikos Respublikos teisėsaugos pareigūnams. Gimtinėje vyras kaltinamas 2010 metais suplanavęs savo sutuoktinės Anni nužudymą.

H.Botha sakė, jog O. Pistorius taip pat bus pateikti kaltinimai ir neteisėtu ginklų laikymu.

Vėl ašarojo ir slėpėsi

Kaip ir praėjusius kartus, O. Pistorius ir trečiadienį teisme negalėjo sulaikyti ašarų.

Trečiadienį ryte olimpinį ir parolimpinį sportininką atvežė į teismą policijos automobiliu. Jis sėdėjo prisidengęs galvą melsva skraiste.

Žurnalistai ir susirinkę žmonės sukėlė grūstį, bandydami patekti į teismo salę, netgi teko atidėti posėdžio pradžią. Per grūstį viena žurnalistė nualpo.

O. Pistoriaus advokatai turės labai pasistengti įrodinėjant, jog yra švelninančių aplinkybių, kad sportininką išleistų už užstatą.