„Jeigu Amerika įvykdė nusikaltimą... ji turi žinoti, kad sulauks ryžtingo atsako“, – kalbėdamas per televiziją sakė H. Rouhani.

„Jeigu jie yra išmintingi, šiuo etapu daugiau veiksmų nesiims“, – pareiškė jis.

Irano prezidento pareiškimas nuskambėjo po praeitą naktį Irano paleistos raketų salvės, nutaikytos į Irako karinius objektus, kuriose esama dislokuotų JAV karių.

Irano smūgis buvo atsakas į praeitą savaitę JAV surengtą karinį smūgį Bagdade, per kurį buvo nukautas itin įtakingas iraniečių generolas Qasemas Soleimani.

Tačiau H. Rouhani perpsėjo, kad vien Irano ginkluotųjų pajėgų atsako į bet kokius kitus Jungtinių Valstijų veiksmus nepakaks.

„Mano nuomone, Amerika privalo sulaukti pagrindinio atsako iš regiono šalių“, – sakė jis.

Prezidentas pakartojo po generolo nužudymo ne kartą Irano pareigūnų kartotą grasinimą išstumti JAV pajėgas iš regiono.

„Mūsų brangiam Soleimani jie nukirto ranką. Kerštas už jį būtų nukirsti Amerikai [įkeltą] koją šiame regione“, – sakė H. Rouhani.

„Jeigu Amerikos koja bus nukirsta ir bus visiškai nukirsta jos agresijos ranka, toks bus tikras ir galutinis regiono šalių atsakas Amerikai“, – pridūrė jis.

Irano revoliucinės gvardijos užsienio operacijų vadas Q. Soleimani buvo nukautas praėjusią savaitę per JAV bepiločio lėktuvo smūgį netoli Bagdado oro uosto.