Iš viso šalyje registruoti 5 086 mirties nuo koronaviruso atvejai, nurodė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Kianoushas Jahanpouras.

Jis pridūrė, kad buvo užregistruotas 991 naujas užsikrėtimo koronavirusu atvejis, o bendras koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų skaičius Irane pasiekė 91 472.

Irane užregistruotų mirtinų atvejų skaičius yra didžiausias Vidurio Rytuose.

K. Jahanpouras taip pat sakė, kad per mėnesį iki balandžio 19 dienos daugiau nei 700 žmonių mirė apsinuodiję alkoholiu, išplitus klaidingam įsitikinimų, kad alkoholis gali sunaikinti virusą.

Nors šioje šiitiškoje respublikoje alkoholį pardavinėti ir vartoti draudžiama, vietos žiniasklaida nuolat praneša apie mirtinus apsinuodijimus kontrabandiniu alkoholiu.

Iranas su koronaviruso protrūkiu kovoja nuo vasario 19 dienos, kai buvo pranešta apie du pirmus mirties nuo COVID-19 atvejus šventajame šiitų Komo mieste.

Per spaudos konferenciją sekmadienį K. Jahanpouras pranešė, kad nuo koronaviruso šalyje per parą mirė 60 žmonių. Šis skaičius buvo mažiausias nuo kovo 10 dienos.

Tačiau manoma, kad tikrasis COVID-19 aukų skaičius yra gerokai didesnis už oficialiai skelbiamą.

Vyriausybė nuo balandžio 11 dienos palaipsniui atidarinėja parduotuves ir panaikino judėjimo šalies viduje apribojimus.

Mokyklos, universitetai, mečetės, kino teatrai, stadionai ir kitos masinių susibūrimų vietos tebėra uždaryti. Šeštadienį Irane, kaip ir visame musulmoniškame pasaulyje, prasidėjo musulmonų pasninko mėnuo Ramadanas.

Pastarosiomis dienomis pareigūnai prakalbo apie galimybę atverti mečetes mažai viruso paveiktuose rajonuose, nors konkrečių sprendimų šiuo klausimu dar nepriimta.

„Kas keturias valandas tikriname padėtį“, – sekmadienį vakare sakė sveikatos apsaugos ministro pavaduotojas Irajas Harirchis, leisdamas suprasti, kad gali būti imtasi tam tikrų varžomųjų priemonių.

„Atidarymas nereiškia įprasto gyvenimo“, – pridūrė jis.

Valstybinė televizija pirmadienį parodė reportažą, kuriame matyti vėl atgijusi Teherano magistralė.

Televizijos žurnalistai taip pat apsilankė administracinėse įstaigose, kur laukiantys būriai žmonių nesilaikė rekomenduojamo saugaus atstumo.

Pareigūnai svarsto galimybę įvesti reikalavimą žmonėms dėvėti apsaugines kaukes visuomeniniame transporte, sakė I. Harirchis.