„Ši hipergarsinė balistinė raketa buvo sukurta taip, kad galėtų prasiskverbti pro oro gynybos skydus“, – ketvirtadienį Irano naujienų agentūrai „Fars“ tvirtino šios šalies revoliucinės gvardijos aviacijos ir kosmoso padalinio vadovas Amiralis Hajizadeh. Jis kalbėjo apie „didžiulę pažangą“ raketų vystymo srityje ir tikino, neva prireiktų kelių dešimtmečių, kad būtų sukurta tokią raketą galinti perimti sistema.

Prieš tai kurį laiką buvo spėliojama, kad Iranas galimai gaminasi tokio tipo raketas. Hipergarsinės raketos gali nešti branduolines galvutes ir skrieti daugiau nei penkis kartus didesniu greičiu nei garso greitis.

Apie tai pranešta praėjus kelioms dienoms po to, kai Iranas pripažino, kad Rusijai tiekia dronus, kuriais Maskvos pajėgos Ukrainoje negailestingai naikina civilinę infrastruktūrą. Nepaisant to, Teheranas tikino, esą šias skraidykles pristatė dar prieš plataus masto karo Ukrainoje pradžią. Įtakingas leidinys „The Washington Post“ spalio 16 d. skelbė, kad Iranas taip pat rengiasi pristatyti Rusijai raketų, tačiau Teheranas tai atmetė kaip „visišką netiesą“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją