Irano tinklaraštininkai greitai ėmė rašyti, kad nuotrauka, kurioje lėktuvas „Qaher-313“ sklendžia virš snieguoto kalno, interneto svetainėje „Khouz News“ pakoreguota programa „PhotoShop“, informuoja telegraph.co.uk.

Nuotrauka, šviesa ir šešėliai nuo lėktuvo sparnų nepaprastai panašūs į vasario pradžioje pristatyto naikintuvo nuotrauką, kurioje šis skrenda virš Damavando kalno. Pastarąją nuotrauką be vargo galima rasti internete.

Antrąjį Irane pagamintą lėktuvą – „Qaher-313“ vasario pradžioje pristatė specialioje ceremonijoje, kurioje dalyvavo ir šalies prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas.

Pranešama, kad lėktuvas turi dviejų JAV naikintuvų – „F-35“ ir „F-22“ bruožų.

Irano krašto apsaugos ministras Ahmadas Vahidi informavo, jog lėktuvas gali skristi labai žemai, kad pasislėptų nuo radarų, gabenti ginklus ir apskritai pagamintas iš labai modernių medžiagų.

Specialistų teigimu, pristatytas lėktuvas yra veikiau didelis modelis nei prototipas. Anot tinklaraštininko Davido Cenciotti, lakūno kabina per maža žmogui, o valdymo prietaisai – kaip mažų privačių lėktuvų, lėktuvas pagamintas iš plastiko, nematyti „įprastų kniedžių ir varžtų. <...> variklio skyriuje nėra purkštukų – juk pakartotinio kaitinimo sistema gali sudeginti visą lėktuvą.“

Leidinio „Foreign Policy“ korespondentas Johnas Reedas teigė: „Vargiai tikėtina, kad tokiame naikintuve yra vietos aviacinei elektroninei įrangai, radarams, elektroninėms atsakomosioms priemonėms <...>ir, kas svarbiausia naikintuvui, – ginklams, kurie ir daro „stealth“ technologijos naikintuvus veiksmingus.“