Sirijos opozicija kaltina vyriausybės pajėgas trečiadienį Damasko priemiesčiuose cheminiais ginklais nužudžius gerokai daugiau nei tūkstantį civilių žmonių, bet vyriausybė šiuos kaltinimus neigia.

Pasaulio galios ragino Sirijos prezidentą Basharą al Assadą (Bašarą Asadą) leisti Damaske jau esantiems JT cheminių ginklų inspektoriams apžiūrėti tas vietas.

„Palaikome glaudžius kontaktus su Sirijos vyriausybe ir jie vėl patikino mus, kad niekada nenaudojo tokių nehumaniškų ginklų ir visiškai bendradarbiaus su JT ekspertais“, - šeštadienį sakė Mohammadas Javadas Zarifas (Mohamadas Džavadas Zarifas), telefonu kalbėdamasis su Italijos užsienio reikalų ministre Emma Bonino (Ema Bonino). Jo žodžius citavo „Press TV“.

Iranas yra artimiausias Sirijos sąjungininkas ir remia B.al Assadą jo kovoje su opozicijos jėgomis. Sirijos vyriausybė kaltina sukilėlius panaudojus cheminį ginklą – siekiant išprovokuoti tarptautinę reakciją. Šią versiją remia Iranas ir Rusija – kita Sirijos sąjungininkė.

„Tarptautinė bendrija privalo pademonstruoti rimtą reakciją į teroristų Sirijoje cheminių ginklų naudojimą ir pasmerkti šį žingsnį“, - sakė M.J.Zarifas, kurį citavo anglų kalba transliuojama „Press TV“.