„Priešlėktuvinę gynybą visuose šalies pasienio regionuose papildė dešimtys raketomis oras-oras ginkluotų dronų „Karrar“, – pranešė oficiali naujienų agentūra IRNA.

Iki 1 000 kilometrų spinduliu veikiantys dronai buvo pristatyti šeštadienį ryte Teherano karo akademijoje surengtoje ceremonijoje, kuri buvo transliuojama per televiziją.

„Dabar mūsų priešai turės pergalvoti savo strategiją“, kadangi Irano pajėgos „tapo galingesnės“, Irano ginkluotųjų pajėgų vado generolo Abdolrahimo Mousavi žodžius citavo IRNA.

Bepilotis orlaivis „Karrar“, kurio pirmoji versija buvo pristatyta 2010 m., yra apginkluotas šilumine raketa „Majid“, kurios veikimo nuotolis yra aštuoni kilometrai ir kuri yra „visa pagaminta Irane“, pridūrė agentūra.

A. Mousavi teigimu, spalį surengtų karinių pratybų metu ji „sėkmingai įveikė operatyvinius bandymus“.

Irano karinio potencialo plėtra sukėlė daugelio šalių nerimą ir ypač privertė susirūpinti Jungtines Valstijas ir Izraelį – nesutaikomas islamo respublikos priešes.

Pastarasis kaltina Teheraną tiekiant dronų flotiles savo sąjungininkėms Vidurio Rytuose, ypač Libano šiitų grupuotei „Hezbollah“, taip pat husių sukilėliams Jemene.

Iranas taip pat remia Palestinos smogikų grupuotę „Hamas“, tarp kurios ir Izraelio po pastarosios spalio 7 d įvykdytų kruvinų išpuolių kilo karas.

Kyjivas ir jo sąjungininkai Vakaruose kaltina Teheraną tiekiant Rusijai dronus, kurie naudojami kare Ukrainoje, tačiau Teheranas tai neigia.

Kai ten bebūtų, Vakarų vyriausybės dėl įtarimų parduodant ginkluotę įvedė Iranui aibę griežtų sankcijų.

Iranas dronus gaminti pradėjo dar praėjusio mėnesio devintajame dešimtmetyje, kuomet vyko aštuonerius metus trukęs jo karas su Iraku.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją