JT mokslininkai paimant mėginius nedalyvavo.

„Aplinkos mėginiai iš kai kurių konkrečių Parčino komplekso vietų“ buvo paimti praėjusią savaitę, sakė Irano atominės energetikos organizacijos atstovas spaudai Behrouzas Kamalvandi valstybinei žiniasklaidai.

„Tai padarė Irano ekspertai, TATENA inspektorių (paimant mėginius) nebuvo“, – sakė B.Kamalvandi, kalbėdamas apie Tarptautinės atominės energetikos agentūros (TATENA) darbuotojus, kuri praėjusią savaitę lankėsi Irane.

Įtariama, kad į pietryčius nuo Teherano esančioje Parčino karinėje bazėje Iranas galėjo vykdyti branduolinio ginklo komponentų tyrimus.

Sekmadienį į Teheraną vienos dienos vizito atvyko Vienoje įsikūrusios agentūros vadovas Yukiya Amano.

Netikėtai Y.Amano buvo leista apsilankyti į rytus nuo Teherano esančioje Parčino bazėje. Jis taip pat susitiko su aukšto rango pareigūnais, tarp jų ir šalies prezidentu Hassanu Rouhani.

Iki gruodžio 15 dienos Teheranas privalo išsklaidyti visus „neaiškumus“ dėl Irano praeityje vykdytos branduolinės programos galimų karinių užmačių.

Iranas sako, kad Vakarų žvalgybos agentūrų kaltinimai, įskaitant ir tuos, esą Parčine jis atliko bandomuosius sprogdinimus, neturi pagrindo ir yra pagrįsti jo priešų pateikta pramanyta informacija.