Veikiausiai reaguodamas į pranešimus, jog Jungtinės Valstijos Persijos įlankoje padidino savo karinius pajėgumus, Revoliucinės gvardijos oro pajėgų vadas trečiadienį sakė, jog puolimo prieš Iraną atveju būtų paleistos raketos, nukreiptos į 35 Jungtinių Valstijų bazes Persijos įlankoje, taip pat taikinius Izraelyje, rašo „The Guardian“.

„Mes apgalvojome priemones, kaip įkurti bazes ir dislokuoti raketas, kurios pirmosiomis atakos minutėmis sunaikintų visas JAV bazes“, - anot pusiau oficialios naujienų agentūros „Fars“, sakė brigados generolas Amiras Ali Hajizadehas.

Jis savo pastabas išsakė vykstant trijų dienų karinėms pratyboms, kuriomis, Irano pareigūnų teigimu, siekiama pademonstruoti savo gynybą prieš Vakarų spaudimą, įskaitant JAV ir Europos Sąjungos paskelbtą embargą Irano naftos importui, kuris įsigaliojo nuo liepos 1 dienos.

„Šios JAV bazės yra mūsų raketų nuotolio ribose. Okupuotos žemės (t.y. Izraelis) mums taip pat yra geras taikinys“, - tvirtino A.A.Hajizadehas.

Per minėtas pratybas Revoliucinė gvardija, turinti savas karines divizijas, atskirtas nuo Irano armijos, išbandė dešimtis raketų, tarp jų ir „Shahab – 3“ bei „Sejil“, kurių nuotolis, kaip teigiama, siekia 1 900 km ir kurios gali pasiekti Izraelį.