Pernai Irane J. Rezaianą (39 m.) nuteisė už šnipinėjimą, informuoja BBC. Kiti trys JAV piliečiai yra Saeedas Abedinis, Amiras Hekmatis ir Nosratollahas Khosravis-Roodsaris.

Paleistieji į laisvę nuskraidinti į Šveicariją, iš ten keliaus į JAV karinę basę Vokietijoje, kur jiems suteiks gydymą.

JAV praneša, jog septyniems Amerikoje sulaikytiems iraniečiams pasiūlyta malonė.

Paleistas Jasonas Rezaianas
Amerikiečių pareigūnas teigė, jog buvo įsteigtas diplomatinis kanalas, siekiant sugražinti sulaikytus JAV piliečius namo.

„Iranas įsipareigojo tęsti bendradarbiavimą su Jungtinėmis Valstijomis, ieškant Roberto Levinsono buvimo vietos“, – informavo pareigūnas.

Anot naujienų agentūros „Associated Press“, R. Levinsonas yra buvęs FTB agentas, kuris 2007 m. dirbdamas CŽV vykdė užduotį, kuriai nebuvo duotas pritarimas, ir dingo.

JAV ieškotų 14 iraniečių bus išbraukti iš Interpolo sąrašo, pranešė JAV ir Iranas.

Irano valstybinė naujienų agentūra pranešė, kad septyni Amerikoje buvę sulaikyti Irano piliečiai yra Naderas Modanlo, Bahramas Mechanicas, Khosrow Afghanis, Arashas Ghahremanas, Toorajas Faridis, Nima Golestanehas ir Ali Sabounas.

Pranešimai apie paleistuosius į laisvę nuskambėjo po to, kai Irano užsienio reikalų ministras Javadas Zarifas pareiškė, kad šeštadienį bus panaikintos tarptautinės sankcijos prieš Iraką.

J. Zarifas yra Vienoje, jis dalyvauja derybose su JAV valstybės sekretoriumi Johnu Kerry‘u dėl Irano branduolinės programos.

Tarptautinė atominės energijos agentūra turėtų patvirtinti, jog Iranas, vykdydamas susitarimą, sumažino branduolinės programos apimtį.

Turėtų būti panaikintas milijardų dolerių vertės iraniečių turtų įšaldymas, o pasaulio rinkoje vėl bus pardavinėjama Irano nafta.