„Kai politikai nori nusimesti nuo savęs kaltę, jie visada susikuria įsivaizduojamų priešų, – spaudos konferencijos metu sakė Irano valdžios atstovas Alis Rabiei'us. – Tai amerikietiška tradicija – priešų kūrimas ir kaltės vertimas priešui. Manau, kad JAV reikia peržiūrėti savo politinius sprendimus Irake.“

Jis taip pat kaltino Vašingtoną siekiant „stiprinti psichologinį karą“ prieš Teheraną, esą JAV meta kaltinimus, kuriems pagrįsti „nepateikia jokių įrodymų“.

A. Rabiei'us perspėjo, kad, jei Vašingtonas ir toliau grasins, „jam teks susidurti su triuškinamu...atsaku“.

JAV pastaruoju metu pareiškė vis augantį nerimą dėl padažnėjusių atakų Irake prieš bazes, kuriomis naudojasi ir JAV kariškiai. Dėl kai kurių išpuolių kaltintos sukarintos Irano remiamos šiitų grupuotės.

Nuo spalio 28 d. į objektus, kuriuose yra JAV kariškių ir diplomatų, jau nusitaikyta 10 kartų. Už atakas atsakomybės niekas neprisiėmė.

JAV valstybės sekretorius Mike‘as Pompeo penktadienį perspėjo, kad, Irake pažeidus amerikiečių interesus, būtų imtasi „ryžtingo atsako“.

„Turime... pasinaudoti šia galimybe ir Irano lyderiams priminti, kad į visus jų ar bet kokių jų sąjungininkų išpuolius, kurie kenkia amerikiečiams, mūsų sąjungininkams ar mūsų interesams, bus atsakyta ryžtingu JAV atsaku, – teigė M. Pompeo. – Iranas privalo gerbti kaimynų suverenumą ir tuojau pat nutraukti pagalbą mirtinus (veiksmus vykdančioms) trečioms šalims Irake ir visame regione.“