Nuogos G. Farahani nuotrauka buvo išspausdinta „Madame Le Figaro“ žurnale. Pasirodžius leidiniui, mergina sulaukė lankytojų antplūdžio paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ – tiek iš Irano, tiek iš visų Artimųjų Rytų.

Paryžiuje gyvenanti aktorė iš Irano išvyko 2010 metais, protestuodama prieš tai, jog Irano kino pramonė privalo griežtai laikytis šalies prezidento Mahmoudo Ahmadinejado per prievartą brukamos konservatyvios kultūrinės politikos.

Aktorė teigia, jog Iranas atsiuntė komunikatą, kuriame teigiama, jog jai neleidžiama grįžti į gimtinę.

„Irano kultūros ministerija ir vienas už islamo nuostatų vykdymą atsakingas pareigūnas mane informavo, jog Iranui daugiau nereikia nei aktorių, nei menininkų. Man buvo pasiūlyta savo paslaugas pasiūlyti kam nors kitam“, - pasakoja mergina.

G. Farahani kartu su Leonardo Di Caprio filmavosi juostoje „Body of Lies“ („Melo pinklės“), kur atliko medicinos seselės, padedančios pasveikti sužeistam Amerikos slaptajam agentui, vykdžiusiam misiją musulmonų šalyje, vaidmenį.

Nuotraukos pasirodymas kaip tik sutapo su Irano filmo „A Separation“ įvertinimu „Auksinių gaublių“ ceremonijoje, kur filmas buvo pripažintas geriausia 2011 metų užsienio juosta. Iranas pastaruoju metu itin smaugia šalies kino pramonę.

G. Farahani filmavosi ne viename režisierius Asgharo Farhadi, kūrusio „A Separation“, filme. Šiais metais režisierius taip pat pretenduoja ir į „Oskaro“ apdovanojimą.

Vos pasirodžius žurnalui su aktorės nuotrauka, mergina socialiniame tinkle sulaukė tūkstančių žinučių – vieni ją kaltino amoralumu, kiti - žavėjosi drąsa.