„Jis nebuvo sulaikytas, [jis buvo] areštuotas kaip nežinomas užsienietis nelegaliame susibūrime“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Seyedas Abbasas Araghchi.

Viceministras pridūrė, kad R. Macaire'as buvo paleistas 15 minučių po jo tapatybės patvirtinimo.

Irano pareigūnai ambasadorių sulaikė šeštadienį per studentų protestą 176 žmonėms, žuvusiems per lėktuvo katastrofą, pagerbti. Tarp ukrainiečių lėktuvo, kurį trečiadienį netoli Teherano numušė per klaidą paleista iraniečių raketa, katastrofos aukų yra britų.

Ambasadoriaus sulaikymas išprovokavo diplomatinius protestus visame pasaulyje. Londonas tai pavadino tarptautinės teisės pažeidimu.

R. Macaire'as sekmadienį neigė, kad dalyvavo demonstracijoje.

„Galiu patvirtinti, kad nedalyvavau jokiose demonstracijose! Nuvykau į renginį, kuris buvo reklamuojamas kaip [reiso] PS752 tragedijos aukų pagerbimas“, – tviteryje parašė ambasadorius ir pridūrė, kad buvo sulaikytas pusvalandžiui.

Lėktuvo katastrofos aukų pagerbimas vėliau virto pikta demonstracija. Protestuotojai smerkė „melagius“ ir reikalavo, kad atsistatydintų ir būtų teisiami asmenys, atsakingi už lėktuvo numušimą ir įtariamą šios klaidos dangstymą.

Irano policija išvaikė studentus, esą skandavusius „radikalius“ šūkius.