Trečiadienį Turkija pradėjo operaciją „Claw-Eagle 2“ prieš uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) kovotojus, įsitvirtinusios Irako šiauriniame Dahuko regione.

Trečiadienį per susirėmimus su „teroristais“ du turkų kariai žuvo ir dar du buvo sužeisti, nurodė Gynybos ministerija.

Dar vienas turkų karys žuvo ketvirtadienį, pridūrė ministerija. Apie aukas priešininkų pusėje ji nepateikė jokios informacijos.

PKK, kurią Ankara ir jos sąjungininkės Vakaruose yra įtraukusios į teroristinių organizacijų sąrašą, nuo 1984 metų tęsia sukilimą prieš Turkijos vyriausybę. Per šį sukilimą jau žuvo dešimtys tūkstančių žmonių.

PKK seniai naudojasi kalnuotu šiaurės Iraku kaip savo užnugario baze, rengdamas atakas prieš Turkiją, o ši savo ruožtu įkūrė karinių postų Irako teritorijoje, kad galėtų imtis veiksmų prieš kovotojus.

Turkų pajėgos dažnai vykdo antžemines operacijas ir antskrydžius prieš PKK bazes Irako šiaurėje.

Pirmą operaciją „Claw-Eagle“ Turkija pradėjo pernai birželį.

Praėjusį mėnesį Turkijos gynybos ministras Hulusi Akaras apsilankė Bagdade ir Irako šiaurėje, kur pareiškė, kad Turkija pasiryžusi padaryti galą PKK atakoms regione, kad užtikrintų saugumą pasienyje ir taiką regione.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)