„Hashed al-Shaabi“ („Liaudies mobilizacijos“) sukarintos pajėgos pasiekė į vakarus nuo Mosulo besidriekiantį kelią, jungiantį Tal Afarą su Sindžaru, kur prisijungė prie kurdų pajėgų, sakė pareigūnai.

„Hashed“ pajėgoms pavyko atkirsti Tal Afaro – Sindžaro kelią“, – socialinėje žiniasklaidoje paskelbė vienas iš „Hashed“ vadų Abu Mahdis al Mohandis, paminėdamas du miestus, esančius Mosulą ir Siriją jungiančiame kelyje.

Kurdų saugumo pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad „Hashed“ pajėgos trijuose kaimeliuose prisijungė prie kitų su IS kovojančių pajėgų, tarp jų – ir Kurdistano darbininkų partijos (PKK) pajėgų.

Spalio 17 d. Irako karinės pajėgos pradėjo plataus masto operaciją, kuria siekia išlaisvinti antrąjį pagal dydį Irako miestą, kuriame džihadistų emyras Abu Bakras al Bagdadis 2014 m. paskelbė apie naujojo kalifato įkūrimą.

Federalinės pajėgos į miestą jau įžengė iš rytų, o kurdų pešmergų ir kitos pajėgos prie jo artėja iš šiaurės ir pietų. Atvira liko tik vakarinė miesto dalis.

Naujausias Mosulą išlaisvinti siekiančių pajėgų pasiekimas gerokai apsunkins IS galimybes tarp paskutinių dviejų griūvančio jų „kalifato“ bastionų, Mosulo ir Rakos, perkelti kovotojus ir karinę įrangą.