Tragedija įvyko Rašajedo kaime centrinėje Babilio provincijoje, kai specialiųjų pajėgų ir žvalgybos pareigūnai ruošėsi pradėti reidą „terorizmu kaltinamo“ vyro namuose, naujienų agentūrai AFP sakė vienas saugumo tarnybų šaltinis.

„Įtariamasis nužudė visus, buvusius jo name“, – nurodė šaltinis.

Trys kiti šaltiniai patvirtino incidento detales, bet nurodė skirtingą aukų skaičių.

Pirmasis šaltinis vietos saugumo tarnybose sakė, kad žuvusiųjų yra 19, įskaitant įtariamąjį, taip pat 12 vaikų – nuo dvejų iki 12 metų, įskaitant įtariamojo dviejų brolių vaikus.

Vienas Vidaus reikalų ministerijos pareigūnas teigė, kad žuvusiųjų yra 12, įskaitant septynis vaikus ir dvi moteris.

Susišaudymas tarp automatu ginkluoto įtariamojo ir saugumo pajėgų truko dvi valandas, nurodė šie du šaltiniai.

Pasak jų, trys saugumo pajėgų nariai buvo sužeisti.

„Vienas žvalgybos padalinys pirmiausiai nuvyko į tą namą jo suimti ir buvo užkluptas šaudymo, – pasakojo VRM šaltinis. – Po pirminio apsikeitimo ugnimi buvo iškviestas specialiųjų pajėgų pastiprinimas. Tuomet įvyko antras susišaudymas.“

Trečias šaltinis tvirtino, kad įtariamasis priklausė džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“ (IS).

Vis dėlto žudynių konkretūs motyvai išlieka neaiškūs.

2017 metais Irakas paskelbė įveikęs IS. Ši grupuotė nuo 2014 metų kontroliavo dideles teritorijas šalies šiaurėje ir vakaruose.

Vis dėlto IS kovotojų kuopelės Irake tebeveikia, ypač šiaurėje, stengdamosi trikdyti pastangas atkurti stabilumą šalyje, daug metų alintoje karų ir neramumų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją