Transliuotojas teigia, kad Irako užsienio reikalų ministerija įteikė oficialius memorandumus Turkijos ir Irano ambasadoms Bagdade, prašydama Ankaros ir Teherano nutraukti visus santykius su Kurdistanu.

„Ministerija taip pat paprašė sustabdyti visus prekybinius sandorius su Kurdistanu, ypač tuos, kurie susiję su nafta, ir teigė, kad visi sandoriai turėtų vykti tik su federaline Irako valdžia“, - sakė ministerijos atstovas Ahmedas Mahdžubas (Ahmed Mahjoub).

Rugsėjo 25 d. nepriklausomybės referendumą surengę Irako kurdai smarkiai supykdė Bagdadą ir kitas kaimynines šalis. Daugiau kaip 92 proc. referendume dalyvavusių kurdų balsavo už atsiskyrimą nuo Irako.

Bagdadas po referendumo uždraudė visus skrydžius iš ir į Kurdistano oro uostus, kurie, pareigūnų teigimu, bus atnaujinti tik tada, kai centrinė valdžia perims regiono oro uostų kontrolę.

Irakas taip pat perspėja Turkiją, Siriją ir Iraną, kad šių šalių teritorijose gyvenantys kurdai gali būti paskatinti Irako mažumos pavyzdžio bei rengti savo nepriklausomybės referendumus.