Tokie J. Stocko komentarai pasirodė praėjus kelioms savaitėms po to, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė apie JAV pajėgų išvedimą iš Sirijos, nes, anot jo, IS grupuotė buvo nugalėta.

Sprendimas sulaukė didelės kritikos tiek pačiose JAV, tiek už jų ribų. Daugelis šalių, ypač tarptautinei kovos su IS koalicijai priklausančios šalys, reiškė susirūpinimą.

Išskirtiniame interviu J. Stockas sakė, kad teroristinės grupuotės keliamas pavojus vis dar yra „tiesioginis ir labiau tarptautinis nei bet kada anksčiau.“ Anot generalinio sekretoriaus, vis dar esama susirūpinimo ir tai liudija tebevykstantis užsigrūdinusių kovotojų judėjimas į ir iš konfliktų zonų.

„Tie, kurie, pavyzdžiui, dabar bando arba jau išvyko iš konflikto zonos Sirijoje, Irake, sakykime, užsigrūdinę, kartais sugyvulėję, kartais neabejotinai turintys įgūdžių, reikalingų pasigaminti bombą, ir nepamirškite užsienio teroristų kovotojų iš daugiau kaip 100 šalių, kurie keliavo į konfliktų zonas Sirijoje ir Irake“, - sakė J. Stockas ir pridūrė, kad jie tebėra „didžiulis ir sudėtingas teroristų tinklas“, nepaisant to, kad neteko didžiosios dalies savo kontroliuotos teritorijos.