Graikijos valdžia kreipėsi pagalbos į Interpolą dėl mergaitės vardu Maria tapatybės nustatymo. Buvo paprašyta pasidalinti jos DNR su organizacijai priklausančiomis šalimis, praneša news.sky.com.

Interpolas pareiškė leisiantis naudotis savo tarptautine DNR duomenų baze bet kuriai iš 190 šalių-narių, pateikusių duomenis apie asmenis, tvirtinančius, jog jie yra šviesiaplaukės mergytės kraujo giminės. Manoma, kad vaikui galėtų būti penkeri ar šešeri metai.

Šalys-narės taip pat bus raginamos patikrinti Marios DNR savose DNR duomenų bazėse, nes Graikijos valdžia aiškinasi, ar mergaitė galėjo būti pagrobta.

Savų DNR duomenų bazių neturinčios šalys skatinamos savas DNR bylas prijungti prie Interpolo duomenų bazės.

Su Graikijos valdžia jau susisiekė 2011 metų spalį Kanzase dingusios Lisos Irwin tėvai, kurie viliasi, kad dabar Maria vadinama mergaitė galėtų būti jų dukra.

Per Federalinį tyrimų biurą ir Interpolą Graikijai pateiktas oficialus prašymas sulyginti Lisos DNR su Marios DNR, nors Lisai lapkritį turėtų sukakti treji, o tai dvejais metais mažiau, nei policijos spėjamas Marios amžius.

Interpolas taip pat išplatino oficialų Geltonąjį pranešimą, kurie naudojami bandant surasti dingusius žmones, ypač vaikus ir kitus savos tapatybės pasakyti negalinčius asmenis.

Graikijos prašymu paskelbti Mėlynieji pranešimai apie Christosą Salisą ir Eleftherią Dimopoulou – romų porą, prižiūrėjusią Marią. Jiems pateikti kaltinimai vaiko pagrobimu. Mėlynieji pranešimai skirti papildomos informacijos apie asmens tapatybę, buvimo vietą bei veiklą surinkimui.

Neseniai iš visuomenės sulaukus informacijos perimta globoti dar viena šviesiaplaukė mergaitė, gyvenusi su romų šeima Airijoje. Manoma, kad šiai mergaitei galėtų būti maždaug septyneri. Vaiką pareigūnai Dublino priemiestyje aptiko pirmadienio, spalio 21-osios, popietę.

Sunerimta tuomet, kai vienam žmogui sukėlė įtarimą romų šeimos prižiūrima šviesiaplaukė mergaitė. Pora įrodyti vaiko tapatybės negalėjo.