Viena iš nuotraukų buvo paskelbta „Facebook“ puslapyje, kuri priklauso vartotojui, pasivadinusiam Dimitri Sytyi. Žiniasklaida teigia, kad žmogus tokiu vardu ir pavarde yra svarbus asmuo „Wagner“ grupuotės filiale Centrinėje Afrikos Respublikoje (CAR).

Teigiama, kad J. Prigožinas susitiko su CAR atstovais.

„Sky News“, remdamiesi nuotraukomis „Google“ paieškoje, patvirtino, kad nuotrauka buvo daryta „Trezzini“ viešbutyje Sankt Peterburge, kuris yra siejamas su J. Prigožinu.

Šis viešbutis Rusijos ir Afrikos viršūnių susitikimo svetainėje yra įtrauktas kaip vienas iš viešbučių, naudojamų renginiui.

Tačiau įtarimų kelia pati Dimitri Sytyi paskyra. Joje tai – vienintelis įrašas, be to, rodoma, kad vartotojas feisbuke turi vos vieną draugą.

Dar viena nuotrauka paskelbta „Wagner“ palaikančiuose kanaluose. Juose taip pat teigiama, kad J. Prigožinas yra Sankt Peterburge ir susitinka su Afrikos lyderiais. Kad J. Prigožinas dalyvauja Rusijos ir Afrikos viršūnių susitikime, teigia ir „Wagner“ artimas „Telegram“ kanalas „Grey Zone“.

„Sky News“ negalėjo patvirtinti, kad nuotraukos buvo padarytos būtent šiandien, pirmąją Rusijos ir Afrikos viršūnių susitikimo dieną, tačiau internetinė paieška, galinti parodyti, ar nuotraukos buvo skelbtos kada nors anksčiau, su šiais vaizdais nepateikia jokių rezultatų.

Beje, J. Prigožinas abiejose nuotraukose dėvi tuos pačius drabužius – tai rodo, kad nuotraukos galėjo būti darytos panašiu metu.

Jei pasitvirtintų, kad nuotraukos iš tiesų darytos dabar, tai būtų pirmas kartas, kai J. Prigožinas nuotraukose užfiksuotas Rusijoje nuo tada, kai nutraukė maištą daugiau nei prieš mėnesį.

Kremlius anksčiau yra sakęs, kad J. Prigožinas susitiko su Vladimiru Putinu netrukus po „Wagner“ žygio į Maskvą aptarti grupuotės ateities. Vėliau J. Prigožinas buvo užfiksuotas Baltarusijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)