Per vasario 14 d. vykusius rinkimus jis gavo 96,2 mln. – 58,61 proc. – balsų, o jo varžovas buvęs sostinės Džakartos gubernatorius Aniesas Baswedanas – 24,9 proc. balsų. Už dar vieną varžovą Ganjarą Pranową balsavo 16,5 proc. rinkėjų.

72 metų Prabowo Subianto, dabartinis gynybos ministras ir buvęs velionio diktatoriaus Suharto žentas, pažadėjo stiprinti šalies ekonomiką ir karinę jėgą. Po rinkimų Džakartoje vyko nedideli protestai, demonstrantai piktinosi sukčiavimu ir favoritizmu. Laukiant didesnių demonstracijų, tūkstančiai policijos pareigūnų buvo pasiųsti palaikyti tvarkos.

Rinkimai buvo kritikuojami dėl demokratinių standartų nuosmukio, įtariamo nepotizmo po prieštaringai vertinamo Konstitucinio Teismo sprendimo leisti dabartinio prezidento Joko Widodo sūnui kandidatuoti į Prabowo Subianto viceprezidentus. Kritikai taip pat kaltina prezidentą slopinant kitaminčius ir žodžio laisvę. Jis pats negalėjo kandidatuoti dėl kadencijų ribojimo.

Dvi stebėtojų grupės pavadino rinkimus blogiausiais nuo Indonezijos perėjimo prie demokratijos, minėjo neskaidrų finansavimą ir sukčiavimą. Abu Prabowo Subianto varžovai pareiškė, kad užginčys rezultatus, tikimasi, kad jie pateiks ieškinį Konstituciniam Teismui dėl sukčiavimo ir balsų pirkimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją