Widodo išvyko į kelionę po Didžiojo septynto (G7) viršūnių susitikimo Bavarijos Alpėse, kuriame dalyvavo svečio teisėmis, ir nuskrido į Lenkiją, iš ten antradienio vakarą traukiniu tęsė kelionę į Ukrainos sostinę Kyjivą. „Iš Peremyšlio miesto Lenkijoje pagrindinės stoties 4-ojo perono devintą valandą vakaro aš su nedidele palyda išvykome traukiniu į Kyjivą, Ukrainą. Šią taikos misiją pradėjome su gerais ketinimais. Tikimės, kad reikalai pakryps į gera“, – tviteryje parašė prezidentas.

Widodo, lapkritį Balyje surengsiantis G20 viršūnių susitikimą, šią savaitę pareiškė, kad ragins Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį sutikti su taikos derybomis, o Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną – sustabdyti karą, kad būtų išvengta pasaulinės maisto. krizės. „Mano misija yra paraginti Ukrainos prezidentą Zelenskį atverti erdvę dialogui taikos kontekste, kurti taiką, nes karas turi liautis ir maisto tiekimo grandinė turi būti iš naujo suaktyvinta“.

Ketvirtadienį keliauti į Rusiją turintis Joko Widodo sakė raginsiantis V. Putiną „atverti erdvę dialogui ir kuo greičiau sudaryti paliaubas bei sustabdyti karą“.

Balandį Widodo sakė pakvietęs ir V. Zelenskį, ir V. Putiną į viršūnių susitikimą Balyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją