Indonezija, ketvirta didžiausia šalis pasaulyje pagal gyventojų skaičių, rengiasi atnaujinti dėl pandemijos sustabdytą ekonominę veiklą.

Kariuomenės vadas, maršalas Hadi Tjahjanto tvirtino, kad kariai ir policijos pareigūnai bus dislokuoti keturiose provincijose – Džakartos, Vakarų Javos, Vakarų Sumatros ir Gorontalos.

Jie padės užtikrinti, kad visuomenė laikosi Vyriausybės priimtų reikalavimų. Tarp reikalavimų – kaukių dėvėjimas ir fizinio atstumo laikymasis.

„Jie dirbs viešosiose vietose, kur renkasi žmonės, įskaitant prekybos centrus, turgus ir kurortus“, – žurnalistams sakė H. Tjahjanto.

Indonezijoje nustatyta 22 750 COVID-19 atvejų ir 1 391 mirtis nuo šios ligos.

Birželio 4 d. Indonezijos sostinė Džakarta atšauks „plataus masto socialinių apribojimų“ priemones. Nuo šios dienos darbą atnaujins daugelis parduotuvių ir kitų įmonių.

Kai kurie ekspertai kaltina Indonezijos vyriausybę neatskleidžiant visos informacijos apie protrūkio mastą šalyje ir tiriant pernelyg mažai žmonių.

Prezidentas Joko Widodo tvirtino, kad griežtesnis fizinio atstumo priemonių užtikrinimas leis sumažinti naujų užsikrėtimų grėsmę.

„COVID-19 užkrečiamumo rodikliai kai kuriose provincijose mažėja, tikimės, kad didžiulis karių ir policijos dislokavimas padės tai tęsti“, – sakė J. Widodo.