Nacionalinė gaivalinių nelaimių padarinių mažinimo agentūra nurodė, kad ketvirtadienį iš krantų išsiliejo upės ant Ardžuno kalno šlaitų. Drumzlino vandens srautai užliejo penkis miestelius šalia Rytų Javos provincijos miesto Kota Batu.

Šeši žmonės buvo ištraukti iš po griuvėsių gyvi. Kota Batu gelbėtojai surado šešis žuvusius žmones. Dar dvi aukos buvo aptiktos Malange.

Agentūra nurodė, kad penktadienį gelbėtojai Kota Batu iešlkojo dar kelių dingusiais laikomų žmonių.

„Tebeieškome trijų dingusiais laikomų žmonių“, – sakė agentūros atstovas Abdul Muhari (Abdul Muharis).

Gelbėjimo darbus trikdė kelius užliejęs storas dumblo sluoksnis ir daugybė vandens suneštų nuolaužų.

Agentūros paskelbtose nuotraukose ir vaizdo įrašuose matyti apgadintas tiltas ir lipniu dumblu pasidengę namai ir automobiliai.

Sezoninės liūtys kasmet sukelia nuošliaužų ir staigių potvynių Indonezijoje – 17 tūkst. salų turinčiame salyne, kur milijonai žmonių gyvena kalnuotose vietovėse ar šalia vandens užliejamų lygumų.

Pasak aplinkosaugininkų, tokias nelaimes dažnai nulemia miškų naikinimas ir prastas gaivalinių nelaimių padarinių mažinimo planavimas.

Praėjusį mėnesį Sumatroje nuslinkus nuošliaužai žuvo septyni žmonės.

Balandį per atogrąžų audrą „Seroja“ daugiau kaip 200 žmonių žuvo rytiniame šalies pakraštyje esančioje salų grupėje ir kaimyniniame Rytų Timore.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją