Nuošliaužos nuslinko naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Balio centrinėje dalyje esančiame Kintamanio rajone. Po storu purvo sluoksniu buvo palaidoti keli namai.

„Visą ketvirtadienį pliaupęs smarkus lietus trijuose kaimuose sukėlė nuošliaužas; per jas žuvo 12 žmonių“, – sakė ekstremalių situacijų valdymo agentūros atstovas spaudai Sutopo Purwo Nugroho.

Dveijuose kaimuose žuvo trys vaikai: vienerių, septynerių ir dešimties metų amžiaus. Penki žmonės buvo sužeisti, trys iš jų – sunkiai.

Vietos ekstremalių situacijų valdymo agentūros pareigūnai sakė, kad gyventojai buvo evakuoti iš nukentėjusių rajonų, esančių toli nuo populiarių kurortų salos pietuose. Pranešimų apie dingusius žmones negauta.

Nuošliaužos ir potvyniai yra dažni šioje didžiulėje salų valstybėje, ypač per liūčių sezoną sausio ir vasario mėnesiais.

Gruodį 29 žmonės žuvo ir dar 19-a dingo per potvynius ir nuošliaužas Indonezijos pagrindinės Javos salos vakaruose esančiame Garute.

Balis, hinduizmo anklavas musulmoniškoje Indonezijoje, kasmet privilioja milijonus lankytojų iš užsienio, kuriuos traukia palmėmis apaugę atogrąžų paplūdimiai ir vaizdingos šventyklos.