Šiaurės Sumatros provincijos Karo rajone esantis Sinabungo ugnikalnis audringai išsiveržė paryčiais.

„Daugiau nei 3 000 žmonių buvo evakuoti iš vietovių, esančių arčiau nei už trijų kilometrų nuo ugnikalnio; jie visi saugūs“, – Šiaurės Sumatros stichinių nelaimių valdymo agentūros vadovas Asrenas Nasutionas sakė naujienų agentūrai AFP.

Nacionalinės stichinių nelaimių valdymo agentūros atstovas Sutopo Purwo Nugroho nurodė, kad iki šiol evakuoti 3 170 žmonių.

Pasak S. P. Nugroho, Sinabungas išsiveržė jau antrą kartą per kelerius pastaruosius metus. Beveik 100 metų snaudęs ugnikalnis išsiveržė 2010 metų rugpjūtį ir rugsėjį – tąsyk evakuotis buvo priversti apie 12 tūkst. žmonių.

Indonezijoje stūkso dešimtys veikiančių ugnikalnių. Šalis yra didelių tektoninių lūžių regione, sudarančiame vadinamąjį Ramiojo vandenyno ugnies žiedą.

Praeitą mėnesį penki žmonės žuvo, o dar šimtai buvo evakuoti, išsiveržus ugnikalniui vienoje salelėje Rytų Nusa Tengaros provincijoje.

Aktyviausias šalyje yra Merapio ugnikalnis centrinėje Javoje - per virtinę jo audringų išsiveržimų 2010 metais žuvo daugiau nei 350 žmonių.