Pasak dienraščio "The Hindustan Times", žvalgybos agentūros mažiausiai prieš 10 mėnesių buvo gavusios išsamios informacijos, jog Pakistane įsikūrusi kovotojų grupuotė "Lashkar-e-Taiba" planuoja surengti ataką Mumbajaus penkių žvaigždučių viešbučiuose.

Šią informaciją atskleidė vasarį Indijos šiaurėje suimtas "Lashkar-e-Taiba" kovotojas, "The Hindustan Times" citavo vieną iš pareigūnų, tardžiusių įtariamąjį.

Pareigūnas nurodė, kad sulaikytasis kovotojas praeitų metų pabaigoje gyveno vienuose Mumbajaus svečių namuose ir "išžvalgė kiekvieną aukštą" prabangiuose viešbučiuose "Taj Mahal" ir "Oberoi-Trident", kurie tapo praeitą savaitę surengtų atakų taikiniais.

Tardomasis taip pat atskleidė, jog užpuolikai greičiausiai atplauks jūra.

Trečiadienio vakarą atakas pradėję islamistų kovotojai į Mumbajų slapta atplaukė dviem guminėmis valtimis. Jie puolė abu minėtus viešbučius, taip pat Mumbajaus centrinę traukinių stotį, ligoninę ir žydų kultūros bei religijos centrą.

Kai Indijos komandosai po 60 valandų trukusių susirėmimų nukovė paskutiniuosius teroristus, buvo žuvę jau daugiau nei 170 žmonių. Pagrindine šių atakų organizatore laikoma

ginkluotai grupuotė "Lashkar-e-Taiba", susijusi su ginčijamu Kašmyro regionu.

Pasak dienraščio "The Times of India", Indijos žvalgybos biuras rugsėjį pranešė Nacionalinei saugumo tarybai, kad viešbutyje "Taj Mahal" gali būti surengta ataka, o kita institucija lapkričio 12 dieną nurodė, kad puolimas gali būti surengtas iš jūros.

"The Times of India" citavo Indijos karinės žvalgybos RAW šaltinius, kurie nurodė, jog jiems pavyko pasiklausyti "Lashkar-e-Taiba" lyderio telefono pokalbio.

Islamistų vadas sakęs, kad "krovinys jau pakeliui", o žvalgyba lapkričio 18 dieną apie tai perspėjusi Indijos karinį laivyną ir pakrančių sargybą.