Vidaus reikalų ministerija paragino teismą peržiūrėti reikšmingą 2009 metų Delio Aukštojo teismo sprendimą, kuris buvo dekriminalizavęs homoseksualius santykius.

Pastarasis sprendimas buvo panaikinęs 148 metų senumo kolonijinį įstatymą, kuris seksualinius ryšius tarp tos pačios lyties asmenų skelbė „nenatūraliu pažeidimu“.

Aukščiausiasis Teismas prieš tai prašė organizacijas, kovojančias su 2009 metų sprendimu, apibūdinti, kas yra „nenatūralus seksas“. 

Daug Indijos gyventojų iki šiol seksualinius tos pačios lyties asmenų santykius laiko neteisėtais, tačiau žmogaus teisių grupės seniai tvirtina, kad minėtas įstatymas prieštaravo žmogaus teisėms.

Kolonijinio Indijos Baudžiamojo kodekso 377 skyrius homoseksualius aktus įvardijo kaip „lytinius santykius, prieštaraujančius prigimčiai“, ir paskelbė juos už įstatymo ribų.

2009 metų liepą Delio Aukštasis teismas nusprendė, kad kolonijinės eros įstatymas yra diskriminuojantis, ir pareiškė, kad homoseksualūs santykiai tarp pilnametystės sulaukusių asmenų neturėtų būti laikomi nusikaltimu.

Iki šio Aukštojo teismo sprendimo už homoseksualius lytinius santykius buvo baudžiama laisvės atėmimu iki 10 metų.

Šį sprendimą itin sveikino Indijos gėjų bendruomenė. Ji tvirtino, kad tai apsaugos juos nuo persekiojimo ir priekabiavimo.

Tačiau šiuo sprendimu pasipiktino politinės, socialinės ir religinės grupės, siekiančios, kad būtų sugrąžintas kolonijinės eros įstatymas.